Een feestelijke afsluiting van Onderwijs Pioniers 2015-2016

De Onderwijs Pioniers van 2015-2016 sloten hun pioniersjaar samen af met een feestelijke bijeenkomst. Op de 'festivalmarkt' presenteerde de Pioniers hun initiatief en geleerde lessen als vernieuwers in hun eigen school. Aan het eind werd de Pionierstrofee 2016 uitgereikt.


header_img
Slotdag Onderwijs Pioniers

Maker: Fred Ernst

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Download
Slotdag Onderwijs Pioniers
24 juni 2016

Op vrijdag 3 juni sloten de Onderwijs Pioniers++Onderwijs PioniersLees meer over het project Onderwijs Pioniers. van 2015-2016 hun pioniersjaar samen af met een feestelijke bijeenkomst. Afgelopen jaar kregen 45 leraren budget, begeleiding en een netwerk om op hun eigen school aan de slag te gaan om het onderwijs te verbeteren.

De slotdag werd gepresenteerd door Wim Daniëls. Op de ‘festivalmarkt’ lieten alle Pioniers aan elkaar en de bezoekers zien waar zij het afgelopen jaar aan gewerkt hebben. Het was een bont scala aan projecten: van 3D-printers en virtual reality-brillen tot projecten rond cultuur in de klas.Het was een bont scala aan projecten: van 3D-printers en virtual reality-brillen tot projecten rond cultuur in de klas.

Via een onderlinge stemming hebben de Pioniers zeven leraren genomineerd voor de Pionierstrofee: zes door de deelnemers zelf en één door de coaches. De eer was aan Annette Benedictus, Irene van Meel, Petra Holtein, Ellis van Kemenade-Vervoort, Paul Hulshoff en Marja van der Velden. Na de festivalmarkt presenteerden deze Pioniers hun projecten voor de hele zaal, in korte pitches. Na de presentaties trok de jury zich terug voor overleg, en was het podium voor Johan Goossens, cabaretier, docent en schrijver van het boek ‘Wie heeft er wél een boek bij zich?’.

 

Slotdag Onderwijs Pioniers

Maker: Fred Ernst

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Slotdag Onderwijs Pioniers

 

Marja van der Velden werd door de jury uitgeroepen tot winnaar van de Onderwijs Pioniers-trofee 2016. Zij koppelt met haar project ‘Talent coaching’ mbo-studenten facilitaire dienstverlening aan leerlingen van de praktijkschool. De jury is onder de indruk van haar doorzettingsvermogen. Marja maakt een mooie connectie tussen mbo en vmbo, en werkt aan het zelfvertrouwen van de leerlingen, zegt juryvoorzitter en Leraar van het Jaar, Lonneke Thijs.

Na de uitreiking van de Onderwijs Pioniers-trofee werd de ‘Vrienden van’-trofee uitgereikt. Het Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs, VOION en SOM ontvingen een trofee. Ook kreeg Joany Krijt (oud-bestuurder CNV Onderwijs en rector Comenius College Capelle a/d IJssel) een trofee voor haar werk als ambassadeur van de Onderwijs Pioniers. KL’er Kimon Moerbeek werd bedankt voor het starten van Onderwijs Pioniers, acht jaar geleden, en zijn inzet om het programma verder te ontwikkelen.Tot slot ontving de bedenker van het Onderwijs Pioniers-concept een trofee: Kennislander Kimon Moerbeek. Hij werd bedankt voor het starten van Onderwijs Pioniers, acht jaar geleden, en zijn inzet om het programma verder te ontwikkelen.

Slotdag Onderwijs Pioniers
Slotdag Onderwijs Pioniers

Maker: Fred Ernst

Rechten: Alle rechten voorbehouden

Download
Kimon Moerbeek ontvangt trofee

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/een-feestelijke-afsluiting-van-onderwijs-pioniers-2015-2016/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/een-feestelijke-afsluiting-van-onderwijs-pioniers-2015-2016/