LinC Lage Landen zoekt culturele leiders van de toekomst

LinC Lage Landen is een intensief leerprogramma voor een nieuwe generatie ambitieuze culturele leiders die hun stempel op de sector willen drukken. Werk jij in het culturele veld en wil jij samen met anderen onderzoeken hoe nieuwe verbindingen gelegd kunnen worden tussen cultuur, instellingen en samenleving? Meld je aan!


header_img
Openingsevent LinC Lage Landen 2018-2019

LinC Lage Landen is op zoek naar een nieuwe generatie ambitieuze culturele leiders.

Maker: Sebastiaan ter Burg

Rechten:

Original

Download
LinC Lage Landen is op zoek naar een nieuwe generatie ambitieuze culturele leiders.
3 april 2019

In september 2019 start een nieuwe editie van LinC++Leiderschap in CultuurHet programma ging in 2013 van start in 2013 met het doel om de verdere professionalisering van leiderschap in de cultuursector te stimuleren en te ondersteunen. Lees hier meer Lage Landen, een intensief leerprogramma voor een nieuwe generatie ambitieuze culturele leiders. Ook deze keer is plek voor tien Vlaamse en tien Nederlandse deelnemers. Met het vervolg van LinC Lage Landen kunnen we het bestaande internationale netwerk van leiders in cultuur verder uitbreiden.

Dit unieke Vlaams-Nederlandse leerprogramma is op zoek naar een nieuwe generatie ambitieuze culturele leiders++Culturele leidersBekijk ook onze case ‘Leiderschap in de culturele sector’. die:

  • vanuit historisch besef, zelfbewust hun stempel drukken op de toekomst van hun sector;
  • vanuit een brede visie en strategisch vermogen leiding kunnen geven aan hun organisatie of afdeling;
  • zich kunnen beroepen op kennis van nieuwe perspectieven op kunst en cultuur, nieuwe businessmodellen kunnen toepassen en weten hMet het vervolg van LinC Lage Landen kunnen we het bestaande internationale netwerk van leiders in cultuur verder uitbreiden.oe ze best practices uit andere sectoren kunnen vertalen naar hun eigen sector;
  • samen met anderen willen onderzoeken hoe we nieuwe verbindingen kunnen leggen tussen instellingen, disciplines, cultuur en samenleving en kunnen samenwerken aan een vitale, slagvaardige en financieel gezonde kunst- en cultuursector.

Bij LinC wordt actiegericht geleerd. Dit betekent dat jij als deelnemer zelf aan de slag gaat met de informatie die je krijgt aangereikt. We dagen je uit om te reflecteren op jouw persoonlijke leiderschapskwaliteiten, te experimenteren met nieuwe vormen en ideeën en de verbinding te leggen met je dagelijkse werkzaamheden en ambities.

Praktische informatie

LinC Lage Landen is een intensieve deeltijdopleiding en duurt een academisch jaar – van september 2019 tot september 2020. Van jou als deelnemer wordt verwacht dat je op een toonaangevende positie binnen het culturele veld werkzaam bent, minimaal vijf jaar relevante werkervaring hebt opgedaan over een sterke motivatie beschikt. Uitwisseling van kennis en samenwerking met andere deelnemers is van groot belang tijdens dit programma. Meer uitgebreide informatie over het programma vind je in de online brochure. De organisatie van LinC Lage landen streeft daarom naar een in alle opzichten diverse groep. Uitwisseling van kennis en samenwerking met andere deelnemers is van groot belang tijdens dit programma. De organisatie LinC Lage landen streeft daarom naar een in alle opzichten diverse groep. Samen leren we meer!

Aanmelden en contact

Wil jij deelnemen aan het leerprogramma van LinC Lage Landen en reageer je vanuit Nederland? Geef je dan voor 1 juni op via dit formulier.

Wil jij deelnemen aan het leerprogramma van LinC Lage Landen en reageer je vanuit Vlaanderen? Geef je dan voor 1 juni op door je motivatie en cv te mailen naar Joke Schrauwen via joke.schrauwen@uantwerpen.be

Heb je vragen? Neem dan een kijkje op de website van LinC of neem contact op met Joke Schrauwen via joke.schrauwen@uantwerpen.be of Iselien Nabben via in@kl.nl.

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/linc-lage-landen-zoekt-culturele-leiders-van-de-toekomst/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/linc-lage-landen-zoekt-culturele-leiders-van-de-toekomst/