Voor je Buurt groeit flink in 2015

In 2015 gingen maar liefst 138 campagnes van start en van de inmiddels afgeronde campagnes was 79% succesvol. 8000 supporters doneerden het afgelopen jaar in totaal 489.537 euro.


7 januari 2016

De groei zit er goed in bij crowdfundingplatform Voor je Buurt++Spin-off van KLKL heeft Voor je Buurt in 2012 opgestart als pilotproject, samen met o.a. Netwerk Democratie. Het platform werd in 2013 gelanceerd en binnen Kennisland succesvol opgebouwd. Sinds 1 januari 2015 staat Stichting Voor je Buurt op eigen benen, met succes! Bekijk ook onze case ‘Crowdfunding als antwoord op terugtrekkende overheid’.. In 2015 gingen maar liefst 138 campagnes van start en van de inmiddels afgeronde campagnes was 79% succesvol. 8000 supporters doneerden het afgelopen jaar in totaal 489.537 euro. Bekijk hier welke mooie initiatieven op dit moment campagne voeren.

2x de beste crowdfundingcampagne van 2015

In de eindejaarslijstjes van beste campagnes van Nederland stonden ook in 2015 een paar Voor je Buurt-campagnes. Het project van Dorpsraad Broek in Waterland staat bij nu.nl in de top 10 van beste crowdfundingprojecten van 2015. Met deze campagne wisten inwoners van Broek in Waterland een alternatief plan voor een provinciale weg te financieren. Volgens de website Frankwatching behoren de campagnes van Starters4Communities tot de twaalf beste crowdfundingcampagnes van 2015.

De crowd en de krimp

Regelmatig gaat het in het nieuws over gebieden in Nederland die kampen met een wegtrekkende, krimpende bevolking. De overheid verwacht van inwoners van die gebieden steeds meer dat ze zelf initiatief tonen, bijvoorbeeld om voorzieningen in stand te houden. In 2015 verkende Voor je Buurt in Oost-Groningen en Parkstad Limburg de mogelijkheden van crowdfunding. De opgedane kennis en ervaringen zijn gebundeld in een beknopt handboek: ‘De crowd en de krimp’. Kijk op de website voor de inhoudsopgave en meer info.

Bekijk hier alle campagnes van Voor je Buurt op de kaart:

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/voor-je-buurt-groeit-flink-in-2015/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/voor-je-buurt-groeit-flink-in-2015/