Dit zijn de tien finalisten van Radicale Vernieuwers

Radicale Vernieuwers is een zoektocht naar personen en organisaties die met durf oplossingen bedenken voor een betere wereld. Kennisland is sinds 2012 mede-organisator.


header_img
Radicale Vernieuwers

Maker: Vandejong

Rechten:

Download
19 januari 2016

Kennisland is sinds 2012 mede-organisator van Radicale Vernieuwers: een zoektocht naar personen en organisaties die met durf oplossingen bedenken voor een betere wereld. De tien finalisten van deze editie zijn sinds vorige week bekend. De verhitte strijd om de publieksprijs is daarmee losgebarsten.

De Shortlist

Dit zijn de tien finalisten die de jury heeft gekozen (in willekeurige volgorde):

  1. Creating Water Foundation
  2. SUR+
  3. Coleoptera
  4. Caventou
  5. Ioniqa Technologies
  6. Het Nieuwe Kiezen
  7. Seepje
  8. SmartCrusher
  9. Gewildgroei
  10. De Nederlandse School

Lees hier meer over hun radicale vernieuwingen.

Gezicht van de vernieuwing

Dinsdag 12 januari kwam de jury, bestaande uit Neelie Kroes (StartupDelta), Aart van Veller (Vandebron), Henk Oosterling (EUR en Rotterdam Vakmanstad), Robert Verwaayen (KEEN Ventures) en Vanessa Evers (hoogleraar Sociale Robotica, UT) bijeen. De jury benadrukte het belang van Radicale Vernieuwers:

“Het mooie aan deze competitie is dat de radicale vernieuwing een gezicht krijgt en de pioniers een podium: daar heeft Nederland behoefte aan.”

Publiekscampagne

Naast de juryprijs“Het mooie aan deze competitie is dat de radicale vernieuwing een gezicht krijgt en de pioniers een podium: daar heeft Nederland behoefte aan.” wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Vanaf nu kan iedereen stemmen op diens favoriete finalist via de website. De finalisten voeren online campagne om zoveel mogelijk tweets en shares te verzamelen om de publieksprijs in de wacht te slepen. Op 5 februari sluiten de stembussen.

De Nacht van de Radicale Vernieuwing

Op 9 februari maakt Neelie Kroes de jury- en publiekswinnaar bekend tijdens de Nacht van de Radicale Vernieuwing++NachtLees hier meer over de Nacht van de Radicale Vernieuwing en meld je aan! in Spring House. Op deze avond zullen Radicale Vernieuwers zich op onverwachte manieren presenteren, en worden bezoekers uitgenodigd om mee te doen en mee te denken.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/10-finalisten-radicale-vernieuwers/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/10-finalisten-radicale-vernieuwers/