Winnaars Onze Nieuwe School bekend!

Vier scholen en organisaties hoorden gisteren dat ze hun onderwijsplan voor het onderwijs mogen uitvoeren. De winnaars zijn Klein Amsterdam, Laterna Magica, Kiem vmbo en de Alan Turing School.


header_img
Winnaars

De schoolmakers die door mogen naar de Kraamkamer.

Maker: Kennisland

Rechten:

Download
De schoolmakers die door mogen naar de Kraamkamer (met als tweede van links een trotse wethouder).
28 januari 2016

Wethouder Simone Kukenheim maakte gisteren in Spring House bekend welke vier schoolmakers door mogen naar de kraamkamerfase van Onze Nieuwe School. Iedereen die de afgelopen tijd bij ONS betrokken was, was aanwezig: schoolleiders, besturen, OCW, Onderwijsinspectie en vele anderen. Zie hieronder de selectie en een beknopt jurycommentaar:

1. Laterna Magica 0-18

Een school van 0-18. gebaseerd op het concept van natuurlijk leren met een grote inbreng van leerlingen op hun eigen onderwijs. De school bouwt voort op een bestaand concept maar breidt uit naar voortgezet onderwijs. Het voorstel biedt een sterke samenhang tussen visie, mensen en middelen. Ook is er een sterke koppeling tussen onderwijs, onderzoek en opleiding++Laterna MagicaLees hier meer over deze school..

2. KIEM vmbo

Een school voor vmbo waarbij actie en doen centraal staan. Het gaat om een krachtig, haalbaar en realistisch idee, wat een verrijking voor het Amsterdamse en ook Nederlandse onderwijsaanbod kan opleveren. Dit plan is onderscheidend vanwege de relatie met het tegengaan van voortijdig schoolverlaten en de sterke oriëntatieKomende periode verkent de gemeente Amsterdam samen met de vier winnaars welke manier het meest kansrijk is om hun school te starten. op een vervolgopleiding++Kiem vmboLees hier meer over deze school..

3. Klein Amsterdam

De stad als leeromgeving. Leerlingen gaan de stad in om te leren, maar de stad komt ook de school in om leren mogelijk te maken. Dit plan is onderscheidend door de sterke samenwerking en verbinding tussen onderwijs, stad, cultuur en design. Deze aanpak kan een aanwinst zijn voor het onderwijsaanbod in de stad Amsterdam++Klein AmsterdamLees hier meer over deze school..

4. Alan Turingschool

Een doorgaande leerlijn voor leerlingen van 4 tot 18 jaar. ‘Leerlingen en hun gezondheid’ is een opvallend onderdeel van het voorstel. Het gaat om een aansprekend en ambitieus plan, goed doordacht met een duidelijke, consistente uitwerking. Dit plan is onderscheidend vanwege de balans tussen de kernvakken (vanuit thema’s), basisvaardigheden en specifieke vaardigheden++Alan TuringschoolLees hier meer over deze school..

Onze Nieuwe School in de media

De pers pakte dit nieuws‘Amsterdam pioniert met schoolideeën’ (Volkskrant) gretig op:

Eerder deze week publiceerde‘Schooldroom wordt werkelijkheid’ (Parool) het Parool een opiniestuk van Chris Sigaloff met ONS-coach Pieter Hettema over hoe lastig het is om een nieuwe school te stichten.

Komende periode verkent de gemeente Amsterdam++AchtergrondOp de website van de gemeente vind je meer informatie over de totstandkoming van het project. samen met de vier winnaars welke manier het meest kansrijk is om hun school te starten. De initiatieven in de Kraamkamer kunnen subsidie en huisvesting aanvragen. Daarnaast gaat de gemeente in gesprek met de elf initiatieven die nu afvallen, om te bekijken of zij nog steeds hun plan willen doorzetten en wat ze daarvoor nodig hebben. De gemeente kan hen bijvoorbeeld verbinden met elkaar of aan partners in de stad.

Bekijk hier de foto’s:

Carmen en WillemijnHet Kinderpersbureau is er klaar voorSerious business in het KinderpersbureauChris SigaloffKinderenChris SigaloffChris Sigaloff en Simone KukenheimPubliek
Onze Nieuwe School bekendmaking winnaars

Wethouder Simone Kukenheim maakt bekend welke schoolmakers doorgaan naar de Kraamkamer.

Bekijk stream op Flickr

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/winnaars-onze-nieuwe-school-bekend/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/winnaars-onze-nieuwe-school-bekend/