KL Brouwerij: samen vernieuwen

Een aantal keer per jaar organiseren we de KL Brouwerij. Dan laten we ons werk even voor wat het is en brouwen we samen nieuwe ideeën voor maatschappelijke uitdagingen. We brengen leven in de brouwerij door te ontdekken, smeden, broeden, fantaseren en borrelen. Dit doen we met partners, experts, ervaringsdeskundigen en betrokkenen bij het vraagstuk dat centraal staat, en waar we meer over willen leren.

<span>KL Brouwerij</span>: samen vernieuwen
Buurtgenoten

Deelnemers spelen in groepjes het samenspel Buurtgenoten.

Maker: Kennisland

Rechten:

Download
Deelnemers spelen in groepjes het samenspel Buurtgenoten.

We brengen leven in de brouwerij door te ontdekken, smeden, broeden, fantaseren en borrelen. Dit doen we met partners, experts, ervaringsdeskundigen en betrokkenen bij het vraagstuk dat die middag centraal staat, en waar we meer over willen leren. Met de KL Brouwerij++Out of Office en KL CocktailDe mensen die ons al wat langer kennen herinneren zich misschien de legendarische KL Cocktails aan de Keizersgracht of de Out of Offices in Spring House. De KL Brouwerij is de opvolger daarvan, maar dan veel meer gericht op samen ‘brouwen’. willen we samen met KL-vrienden, KL-partners, Marineterrein-buren en nieuwe vrienden(!) goede ideeën ‘brouwen’ voor maatschappelijke uitdagingen. Daarnaast willen op een informele manier met mensen en organisaties netwerken en discussiëren over thema’s die ons bezighouden. 

We organiseren een brouwerij rondom een bepaald thema en betrekken een casus uit de praktijk. Tijdens de brouwerij passen we ook onze werkvormen en methodes toe, zoals serious games++Serious gamesWeer weten over hoe wij serious games inzetten om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken? Lees meer, design thinking en open space. Want alleen maar zitten en luisteren vinden we saai++FanfareTijdens de eerste KL Brouwerij over het betrekken van de buurt hadden we de buurtfanfare uitgenodigd die het publiek fantastisch opwarmde met vrolijke klezmermuziek.. Liever maken we samen iets, voeren we een scherp debat of organiseren we een quizWe organiseren een brouwerij rondom een bepaald thema en betrekken een casus uit de praktijk..

De brouwerij is meestal op een donderdag van 16.30-18.30 uur, maar niet altijd bij ons op het Marineterrein. Soms zullen we er ook samen op uit trekken voor bijvoorbeeld een stadssafari of een interessante locatie elders. Dat hangt van het onderwerp af. We proberen bij elke KL Brouwerij een zo divers mogelijk publiek uit te nodigen.

We sluiten toepasselijk af met een borrel, met speciale drankjes van brouwerij Homeland die ook op het Marineterrein zitten.

Wil je uitgenodigd worden en op de hoogte blijven van komende edities van de KL Brouwerij? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/zullen-we-politici-vervangen-door-ai/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/zullen-we-politici-vervangen-door-ai/