Evaluatie Lissabon agenda: meer ICT

4 januari 2010

Om de Europese economie uit het slop te halen moet Europa veel meer ICT gebruiken en investeren in onderzoek. Dat is een van de vijf aanbevelingen die Kok doet zijn mid-term review van de Lissabon agenda. Hij presenteer zijn rapport ‘Facing the challenge’ woendag 3 november in Brussel.

Bedrijven en consumenten kunnen volgens hem slimmer werken door automatisering. Daarnaast moet onderzoek een topprioriteit worden. “Hoe meer onderzoek, hoe meer productiegroei: het bewijs daarvoor is overweldigend. Het is al vaker gezegd, maar een voorwaarde voor meer groei is meer geld voor onderzoek en ontwikkeling”, schrijft Kok.

De andere aanbevelingen zijn dat handelen in goederen, geld en diensten makkelijker moet worden binnen Europa, burgers van Europa langer moet kunnen werken en leren en dat de lidstaten milieuvernieuwingen stimuleren.

In de KL nieuwsbrief van november een uitgebreide reactie op het rapport.

Auteur: Geert Wissink

Publicatiedatum: 1 november 2004

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/evaluatie-lissabon-agenda-meer-ict/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/evaluatie-lissabon-agenda-meer-ict/