Mix internetcontent met Yahoo! Pipes

5 januari 2010

In de laatste jaren is de hegemonie van Google zo toegenomen dat we bijna zouden vergeten dat er nog een paar andere grote internetbedrijven zijn die hele spannende dingen doen. Yahoo lanceerde vorige week de applicatie ‘Yahoo! Pipes’. Het klinkt als een loodgieterstool en eigenlijk is het dat ook, maar dan voor het internet.

Je kunt met de applicatie heel makkelijk content van verschillende bronnen met elkaar combineren, complexe zoekfuncties er op los laten en het resultaat kan je op een openbare pagina laten zien. De web 2.0 technologie Ajax maakt dat het programma online net zo smooth en prettig werkt alsof je het programma op je eigen computer draait. De interface is erg intuitief via een drag+drop systeem, zie bijvoorbeeld deze eenvoudige Pipe die de laatste 20 foto’s van de Westerkerk laat zien.

Yahoo! Pipes combineert de kracht van een relationele database met de eenvoud van een webbased visuele editor en de kernelementen van een social sofware zoals delen en remixen, en dat belooft heel veel spannende nieuwe webservices.

Dit project past ook mooi in de trend dat steeds meer applicaties of functies online worden aangeboden, zoals de online tekstverwerker en spreadsheetprogramma bij Google Docs.

Auteur: Geert Wissink

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/mix-internetcontent-met-yahoo-pipes/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/mix-internetcontent-met-yahoo-pipes/