Overheden kiezen open software

5 januari 2010

Open is zo slecht niet meer. Open software begint steeds gebruiksvriendelijker te worden en onder bedrijven is op maat te maken software steeds populairder aan het worden. Massachusetts en Zwitserland pikten de heersende trend op en gaan binnenkort ook gebruik maken van open software.

De Zwitserse overheid zet haar serverpark over naar SuSe Linux, maakte zij woensdag bekend. De servers draaien op dit moment nog op Windows en Unix-versies van IBM, Sun en HP. De overstap zal geleidelijk gebeuren en gaat een aantal jaar duren. De ‘total cost of ownership’ gaf de doorslag.

De Amerikaanse staat Massachusetts gaat per 1 januari 2007 haar documenten en elektronische archieven onder andere in OpenDocument-formaat opslaan. Microsoft dreigt hierdoor buiten de boot te vallen. Zij is niet van plan dit formaat te ondersteunen in haar Office-pakket.

Auteur: Geert Wissink

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/overheden-kiezen-open-software/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/overheden-kiezen-open-software/