Tussenstand innovatie in Europa

5 januari 2010

De vijfde editie van de European Innovation Scoreboard (EIS) is afgelopen donderdag bekend gemaakt. Zoals verwacht scoren (in volgorde) Zweden, Finland, Denemarken en Zwitserland het hoogst.

Nederland staat momenteel achtste van de 25 EU-landen, op de voet gevolgd door Frankrijk en Luxemburg. De Belgen doen het beter met een zesde plek. Nederland loopt het risico verder af te zakken in de ranglijst. Op de meeste gebieden scoren we slechts rond het gemiddelde, zonder uitzicht op verbetering.

Over de hele EU gezien, mogen alle landen meer aandacht aan hun innovatie-agenda besteden. De afstand tot de VS blijft vrijwel hetzelfde en Oosterse landen als China en India naderen met forse stappen.

Auteur: Geert Wissink

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/tussenstand-innovatie-in-europa/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/tussenstand-innovatie-in-europa/