Jeugdbescherming Amsterdam is Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2014

Bestuursvoorzitter Erik Gerritsen – en voorzitter van de Raad van Toezicht van Kennisland – nam de prijs in ontvangst. De jury: "Het succes is geboekt door eigentijdse mobilisatie van 'bottom-up' leervermogen vanuit de professionals."


28 januari 2015

Gisteren werden in de Ridderzaal in Den Haag de jaarlijkse Overheidsawards uitgereikt: prijzen voor bijzondere prestaties in de publieke sector. Jeugdbescherming Regio Amsterdam won de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2014++Op naar Europa!De vier finalisten van de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2014 zijn ook direct genomineerd voor de Europese verkiezing van de beste overheidsorganisatie, de European Public Sector Award (EPSA) in 2015.. Bestuursvoorzitter Erik Gerritsen – en voorzitter van de Raad van Toezicht van Kennisland – nam de prijs in ontvangst. Een mooie kroon op het werk van Erik en zijn gehele team en een opsteker voor bottom-up leren door professionals!

De jury over de winnaar: “Jeugdbescherming Regio Amsterdam heeft met veel lef en gedrevenheid een diepgaande verandering van haar werkwijze en cultuur doorgevoerd. Passie, trots en professionaliteit zijn in deze organisatie mooi verbonden. Dit heeft geleid tot een spectaculaire prestatieverbetering en een grote stijging in het welbevinden en de beroepstrots van de staf. En dat in een taakomgeving die grimmig, aangrijpend en taai is. Het succes is geboekt door eigentijdse mobilisatie van ‘bottom-up’ leervermogen vanuit de professionals. Deze verandering heeft ervoor gezorgd dat de organisatie substantieel goedkoper is geworden en de kwaliteit van haar functioneren enorm is verbeterd.”

Erik Gerritsen over  de prijs: “Dit is een opsteker voor onze organisatie, maar ook voor de hele jeugdzorg. We zijn er heel erg blij mee, het is fijn waardering te krijgen, maar we zijn er nog niet, we blijven onszelf verbeteren.”

Wat maakt een overheidsorganisatie goed, of zelfs de beste van allemaal? De jury formuleerde de volgende criteria: missiegedrevenheid, effectiviteit, kostenbewustzijn, betrouwbaarheid, deskundigheid, openheid, leervermogen, goed werkgeverschap, veerkracht en maatschappelijke betrokkenheid.

Kennisland is supertrots op Erik en het gehele team!

Lees meer

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/jeugdbescherming-amsterdam-beste-overheidsorganisatie-van-het-jaar-2014/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/jeugdbescherming-amsterdam-beste-overheidsorganisatie-van-het-jaar-2014/