Beep! Beep! Back up the truck

6 januari 2010

“Nieuw collectief tilt de echte independent mentaliteit naar een hoger niveau.”, meld het persbericht trots. Beep! Beep! Back up the Truck is een collectief van een groeiend aantal Nederlandse bands en presenteert zich als onafhankelijk platenlabel. Alle bands van het label zijn van plan hun complete discografie gratis, onder een Creative Commons licentie, aan te beiden als download op www.beepbeep.nl.

Het collectief wil zich hardmaken voor de promotie en distributie van haar artiesten, onder andere door shows (mede) te organiseren. “Eén voor allen en allen voor één” is het motto van het nieuwe label. In tegenstelling tot reguliere labels maken bands actief deel uit van ‘Beep! Beep!’: “Bands helpen elkaar met de promotie en nemen de organisatie van evenementen in eigen stad voor hun rekening.”

De feestelijke lancering van ‘Beep! Beep! Back up the Truck’ is op 31 mei in de Moira in Utrecht, gratis toegankelijk om de feestvreugde te verhogen. Daar presenteert het collectief officieel haar website en eerste verzamel-cd met nieuw opgenomen materiaal van alle bands. Tijdens het openingsfeest zijn de Beep! bands, zoals We vs Death en Paper Tiger, live te horen. De avond wordt afgesloten door de Amerikaanse belofte Saturday Looks Good To Me.

Auteur: Joanne van den Eijnden

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/beep-beep-back-up-the-truck/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/beep-beep-back-up-the-truck/