Belastingdienst gaat zelf aangiften invullen

13 september 2010

Auteur: Lobke van der Meulen

Goed nieuws voor alle belastingbetalende Nederlanders. De Belastingdienst gaat het ons nog makkelijker maken door zelf aangiften voor in te vullen. In 2009 wil Staatssecretaris de Jager (financiën) al een proef doen.

Voor alle mensen die nu aangifte doen via internet – ruim 8 miljoen mensen – wordt een deel van de gegevens al vooringevuld en voor 1,5 miljoen van hen wordt alles al ingevuld. Met hun DigiD kunnen mensen het (deels) vooringevulde formulier downloaden bij de Belastingdienst. De vooringevulde aangiften hoeven dan alleen nog maar te worden gecontroleerd.

Ik zou zeggen: eindelijk! De meeste informatie voor het aangiftebiljet is allang bij de Belastingdienst bekend of voor hen heel eenvoudig te verkrijgen (bijvoorbeeld bij werkgevers). Dus waarom dan niet ook alvast invullen? Goed idee!

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/belastingdienst-gaat-zelf-aangiften-invullen/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/belastingdienst-gaat-zelf-aangiften-invullen/