‘Kafka in de Polder’ is uit!

10 september 2010

Auteur: Lobke van der Meulen

Vandaag is de ‘Kafka in de Polder. Handboek voor het opsporen en oplossen van overbodige regelgeving’ verschenen. Jorrit de Jong, Arre Zuurmond, Joeri van den Steenhoven en ik hebben – met hulp van de andere Kafkabrigadiers uiteraard – een praktisch boek geschreven voor iedereen die zelf zijn werk op een Kafkabrigade manier wil uitvoeren.

We beschrijven niet alleen de (ideeën achter de) methode, maar ook de lessen die we hebben geleerd over de methode en het openbaar bestuur en natuurlijk bevat Kafka in de Polder vijf van de bijna 30 cases die we de afgelopen jaren hebben uitgevoerd.

‘Kafka in de Polder’ is door Sdu uitgebrachte onder een Creative Commons licensie. Nog niet meteen, maar wel over een aantal maanden is het boek hierdoor ook online te vinden! Een hoofdstuk uit het boek is later deze week wel al op de Kennisland website te vinden!

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/kafka-in-de-polder-is-uit/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/kafka-in-de-polder-is-uit/