Resultaten controles van voedsel online

14 september 2010

Auteur: Lobke van der Meulen

Gisteren heeft het ministerie van LNV een persbericht gepubliceerd met de mededeling dat de Voedsel- en Waren Autoriteit (VWA) vanaf okotber 2006 de resultaten van controles op haar website (www.vwa.nl)zal publiceren.

Op de website komt de bedrijfsnaam te staan met daarachter de uitslagen van de controles, zodat burgers kunnen bekijken hoe veilig het voedsel van verschillende bedrijven is. In eerste instantie zullen alleen de resultaten van hygienecontroles bij slachthuizen, controles op resten van bestrijdingsmiddelen op groente en fruit en controles van gebruik van vloeibaar frituurvet in cafetaria’s vermeld. In 2007 wordt besloten of de publicatie van resultaten uitgebreid (en standaard) wordt.

Met de publicatie van de controles wordt het voor burgers eenvoudig om bedrijven te vergelijken wat betreft hygiene en de kwaliteit van het voedsel. Bovendien kan het bedrijven aansporen om beter te presteren (’schoner’ te werken). Geen enkel bedrijf wil met een slechte score op de site staan. Kortom: een slimme maatregel.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/resultaten-controles-van-voedsel-online/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/resultaten-controles-van-voedsel-online/