Russische overheid onverbiddelijk

14 september 2010

Auteur: Lobke van der Meulen

Soms zijn ‘kafkaiaanse’ situaties heel lachwekkend. Tenminste voor de lezer van het FD van zaterdag niet voor de Britse wandelaar die na zeven jaar is gestopt door de Russische overheid.

De Brit is ontdekkingsreiziger en is bezig met een poging om in 12 jaar rond de wereld te wandelen. 17.000 mijl en zeven jaar lang ging het goed, maar in Siberie is hij nu gearresteerd. Reden voor de arrestatie: hij is zonder de juiste papieren via de bevroren Straat van Bering het land in gewandeld!!

Groot Brittanie is aangeslagen en beschuldigt Rusland van vergaande bureaucratie. De Russen vinden het een fout van de Brit: hij had van te voren gewoon even moeten laten weten dat hij er aangewandeld kwam.

De Brit zit nu in zak en as. Hij probeert zijn uitzetting te voorkomen door beroep aan te tekenen, maar of het gaat lukken….?

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/russische-overheid-onverbiddelijk/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/russische-overheid-onverbiddelijk/