Startdag Minderhedenforum

15 november 2010

Geschreven door Corline van Es

Op 6 februari waren 36 jongeren van Minderhedenforum.NET, het kersverse jongerennetwerk van het Minderhedenforum Vlaanderen, bij Kennisland te gast. Onze opdracht: een bus vol multicultureel Vlaams talent inspireren met praktijkvoorbeelden door en voor multicultureel Nederlands talent.

Lobke en ik hebben de Vlamingen in rap tempo laten proeven (zoals zij dat zelf zo prachtig zeggen) van een aantal praktijkvoorbeelden.

In het kort het programma:
Joeri van den Steenhoven, een van de oprichters van Kennisland opende met een presentatie over de beginperiode van Kennisland en een aantal tips voor het bereiken van jouw ideaal.
Daarna vertelde Ahmed Larouz, medeoprichter van o.a. Mex-it en TANS op indrukwekkende en humoristische wijze over naar Nederland komen, je dromen najagen en ze verwezenlijken. Opvallend was de bewondering van beide heren voor Barack Obama en zijn boodschap “Yes We Can!”.

Na dit inhoudelijke voorprogramma was het tijd om aan de slag te gaan. In Studio West, een initiatief van Theater de Meervaart, kregen we een warm welkom door Rashida Tauwnaar. Het komende uur werd er onder begeleiding van docenten van Studio West gedanst, geturntabled en gezongen.
Zo’n 10 minuten op afstand vonden we Pal West. Binnen dit project, dat geinitieerd is door Young Designers en Industry worden 36 jongeren uit Amsterdam West, onder begeleiding van professionele ontwerpers studenten opgeleid tot allround modeondernemers. We kregen hier een uitgebreide rondleiding en een aantal jonge ontwerpers vertelden over hun eigen ervaringen binnen Pal West.
Om de overload aan informatie te verwerken sloten we de dag af in het prachtige restaurant van de Colour Kitchen, waar jongeren de kans krijgen hun horecadroom waar te maken. Moe en voldaan zwaaiden Lobke en ik onze nieuwe Vlaamse vrienden uit…. Lees hier een verslag van de jongeren zelf…

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/opinie/startdag-minderhedenforum/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/opinie/startdag-minderhedenforum/