FF Contact Handleiding Onderwijs

Handleiding voor het aanbieden van ICT-voorzieningen voor chronische zieke kinderen in het onderwijs.

Download
Publicatie
01 januari 2006

Oorspronkelijke publicatiedatum: 2004

Deze handleiding is geschreven voor docenten in het primair, voortgezet en speciaal onderwijs (po, vo en so), consulenten onderwijs, zieke leerlingen, managers en medewerkers automatisering die graag met de inzet van ict hun zieke leerlingen willen helpen om ondanks hun ziekte zoveel mogelijk een ‘normaal’ leven te kunnen leiden.

Misschien is nog niet iedereen op de school overtuigd vanhet nut van ict, loop je vast op het technische karakter van de voorzieningen of vind je het lastig de voorzieningen in je takenpakket in te passen. Op al deze aspecten geven we een antwoord in deze handleiding. De handleiding is erop gericht je het gemakkelijk te maken om ict-voorzieningen voor kinderen met een chronische ziekte aan te bieden op school, thuis of in de zorginstelling. Het lijkt ingewikkelder dan het is, dus helpen we graag een handje.

In deze handleiding komen de volgende onderwerpen aanbod:

  • De mogelijkheden van ict
  • Belang van de scholen
  • Inspirerende voorbeelden
  • Hoe realiseer ik ict-voorzieningen voor zieke leerlingen?
  • Hoe organiseer ik de begeleiding en het beheer?
  • Waar kan ik terecht voor verdere vragen?

Achter in de handleiding staan adressen vermeld van organisaties of contactpersonen die je verder kunnen helpen als je nog specifieke vragen hebt.

Auteurs: Kim van den Berg, Minouche Besters en Michiel de Lange

Partner: VSB Fonds

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/publicaties/ff-contact-handleiding-onderwijs/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/publicaties/ff-contact-handleiding-onderwijs/