FF Contact Handleiding Zorg

Handleiding voor ICT-voorzieningen voor chronisch zieke kinderen in zorginstellingen.

Download
Publicatie
01 januari 2006

Originele publicatiedatum: 2004

Deze handleiding is geschreven voor alle kinderartsen, pedagogisch medewerkers, verpleegkundigen, managers en medewerkers automatisering die graag met de inzet van ict hun patiëntjes willen helpen om ondanks hun ziekte zoveel mogelijk een ‘normaal’ leven te kunnen leiden.

Misschien is nog niet iedereen op de afdeling overtuigd van het nut van ict, loop je vast op het technische karakter van de voorzieningen of vind je het lastig de voorzieningen in je takenpakket in te passen? Op al deze aspecten geven we een antwoord in deze handleiding. De handleiding is erop gericht je het gemakkelijk te maken om ictvoorzieningen voor kinderen met een chronische of langdurige ziekte aan te bieden op de kinderafdeling. Het lijkt ingewikkelder dan het is, dus helpen we een handje. In deze handleiding komen de volgende onderwerpen aanbod:

  • De mogelijkheden van ict
  • Het belang van ict voor zorginstellingen
  • Inspirerende voorbeelden
  • Hoe realiseer ik internet aan bed?
  • Hoe organiseer ik de begeleiding en het beheer?
  • Waar kan ik terecht voor verdere vragen?

Achter in de handleiding staan adressen vermeld van organisatiesof contactpersonen die je verder kunnen helpen als je nog specifieke vragen hebt.

Auteurs: Minouche Besters en Michiel de Lange
Partner: VSB Fonds

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/publicaties/ff-contact-handleiding-zorg/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/publicaties/ff-contact-handleiding-zorg/