KL Portfolio 2021 ‘Waardevolle inzichten voor maatschappelijk vernieuwers’

Bekijk wat wij het afgelopen jaar geleerd hebben over de samenleving en over samen vernieuwen. We delen namelijk liever wat we geleerd hebben, dan te pochen met onze mooie projecten. We willen graag dat anderen van onze lessen en inzichten profiteren, omdat we geloven dat kennis in al zijn verschijningsvormen de belangrijkste bron van maatschappelijke vooruitgang, welvaart en welzijn is. Laten we leren van elkaars fouten en successen, en voortbouwen op elkaars werk.

header_img
Waardevolle lessen van KL

Maker: KL / Via Pexels

Rechten:

Download
7 april 2022

Zo hebben we bijvoorbeeld geleerd dat vernieuwers vaak stranden op te starre structuren, dat een spel soms meer oplevert dan een traditioneel onderzoek, dat inclusief werken lukt, maar dat het met vallen en opstaan en in kleine stappen gaat. Vernieuwing vraagt om twijfelen, verwonderen, onderzoeken en experimenteren, zo blijkt keer op keer. 

Voor vernieuwing heb je ook mensen nodig die hun handen vuil maken. En vaak moet je juist het ongemak omarmen om vooruit te komen. Bijna altijd geldt dat gewoon beginnen loont.  

Bekijk ons portfolio met 25 waardevolle lessen voor maatschappelijk vernieuwers, geleerd in de praktijk:

 

Bekijk onze waardevolle lessen

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/publicaties/kl-portfolio-2021-waardevolle-inzichten-voor-maatschappelijk-vernieuwers/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/publicaties/kl-portfolio-2021-waardevolle-inzichten-voor-maatschappelijk-vernieuwers/