Play2Work vertegenwoordigt Amsterdam in de Mayors Challenge

Miljoenenprijsvraag voor een sociaal innovatief idee uit een Europese stad. 


  • Betrokken KL'ers
3 februari 2014

Afgelopen vrijdag werd in Pakhuis de Zwijger bekendgemaakt welk Amsterdams idee meedingt naar de hoofdprijs van de Europese Mayors Challenge. De prijsvraag, uitgeschreven door voormalig burgemeester van New York Bloomberg, stelt een miljoenenbudget beschikbaar voor een sociaal innovatief idee uit een Europese stad. 

182 Europese steden nemen deel aan de prijsvraag en in oktober zal, na nog een selectieronde, bekend worden welk idee definitief wint. KL’er Nora van der Linden is lid van het team dat het plan Play2Work heeft uitgewerkt om MBO-studenten betere arbeidsmarktkansen te bieden. Het gaat om een programma gebaseerd op Gamification-principes dat MBO-leerlingen uitdaagt internationale werkervaring op te doen. Nora’s team heeft de afgelopen twee weken op het kantoor van Kennisland op het plan zitten zwoegen. Vrijdag maakte burgemeester van Amsterdam Eberhart van der Laan persoonlijk bekend dat Play2Work Amsterdam mag vertegenwoordigen.

Kennisland heeft dit concept ontwikkeld samen met de Amsterdam Economic Board, Gemeente Amsterdam, Green Concepts, Urhahn, De Kerncentrale, Red Jezelf, designthinkersgroup en Two-o.

Lees ook

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/play2work-vertegenwoordigt-amsterdam-in-de-mayors-challenge/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/play2work-vertegenwoordigt-amsterdam-in-de-mayors-challenge/