Social Innovation Safari 2013

Meer dan twintig internationale deelnemers zullen tien dagen aan vier lokale maatschappelijke vraagstukken werken.


  • Betrokken KL'ers
2 juli 2013

Dinsdag 9 juli start de vijfde Social Innovation Safari. Meer dan twintig internationale deelnemers zullen tien dagen aan vier lokale maatschappelijke vraagstukken werken:

  • Voor de Dienst Werk en Inkomen van de Gemeente Amsterdam gaat een Safari-team werken aan nieuwe aanpakken voor jeugdwerkloosheid: wat werkt zowel voor werkgevers als voor jongeren?
  • Voor woningcorporatie De Alliantie zal een team aan de slag gaan in de Dobbebuurt in Amsterdam om samen met bewoners te zoeken naar manieren om de leefbaarheid in de wijk te vergroten.
  • Bureau Jeugdzorg Amsterdam (BJAA) zoekt naar alternatieve mogelijkheden voor het voorkomen van recidive, die meer ingebed is in de familie en omgeving van de jongeren.
  • De Gemeente Amsterdam wil onderzoeken wat haar rol kan zijn in het ondersteunen van en deelnemen aan een nieuwe economische beweging waarin ruilhandel, hergebruik, duurzaamheid en samenwerking centraal staan.

Samen met partners Hivos en de Universiteit van Amsterdam hebben we het wellicht mooiste, en sowieso meest uitgebreide sociale-innovatieprogramma tot nu ontwikkeld. Diverse academici, ontwerpers, pioniers en natuurlijk de safarideelnemers gaan hierin op zoek naar innovatieve concepten voor taaie maatschappelijke vraagstukken.

Zoals altijd komt alles samen in de Social Innovation Safari Summit, op de avond van de laatste dag (19 juli). Je bent daarvoor van harte uitgenodigd! Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar, dus meld je spoedig aan bij Nora: nl@kl.nl.

Zie de flyer voor de Summit en lees meer over de cases.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/social-innovation-safari-2013/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/social-innovation-safari-2013/