Hemel(s)water winnaar van Challenge Stad van de Toekomst

Op de tweejaarlijkse Innovation Expo in Amsterdam koos een jury onder leiding van Daan Roosegaarde het initiatief uit 160 inzendingen. Hemel(s)water gaat naar huis met 20.000 euro. Publiekswinnaar is BlueCity010.


header_img
Hemel(s)water

De jury bekijkt Hemel(s)water op de Innovation Expo.

Maker: Joep Kroes

Rechten:

Download
De jury bekijkt Hemel(s)water op de Innovation Expo.
14 april 2016

Het project Hemel(s)water is de winnaar van de Challenge Stad van de Toekomst. Op de tweejaarlijkse Innovation Expo in Amsterdam koos een jury onder leiding van Daan Roosegaarde het initiatief uit 160 inzendingen. Hemel(s)water gaat naar huis met 20.000 euro.

De initiatiefnemers van Hemel(s)water zien in regenwater dé oplossing voor het wereldwijde vraagstuk van voldoende en gezond drinkwater. Grondwater wordt schaarser en oppervlaktewater is steeds moeilijker te zuiveren door verontreinigingen. Regenwater opvangen is van alle tijden en wordt al veelvuldig toegepast in ontwikkelingslanden, maar de door Hemel(s)water ontwikkelde membraamtechnologie is vernieuwend en schaalbaar. Regenwater opvangen is van alle tijden en wordt al veelvuldig toegepast in ontwikkelingslanden, maar de door Hemel(s)water ontwikkelde membraamtechnologie is vernieuwend en schaalbaar. Hemel(s)water is onder andere verbonden aan de Heijmans One, een verplaatsbaar huis voor eenpersoonshuishoudens dat op FabCity in Amsterdam te bewonderen is.

De projecten gewildgroei en Buiksloterham Circulair gaan naar huis met een gedeelde tweede prijs. Zij ontvangen elk een geldbedrag van 5.000 euro om hun project verder op weg te helpen.

Een online verkiezing++Online stemmingBijna 7,5 duizend mensen brachten de afgelopen week hun stem uit op de website. leverde BlueCity010 als publiekswinnaar op. De initiatiefnemers bouwen in het voormalige Tropicana-zwembad in Rotterdam aan een circulaire economie: het afval van de ene ondernemer is de grondstof van de ander. Mark Slegers (BlueCity010):

“Wij zijn erg blij met het winnen van de publieksprijs. Deze € 20.000 helpt ons om onze ambities te verwezenlijken. Ook is het een mooie vorm van erkenning.”

De Challenge Stad van de Toekomst ondersteunt lokale, vernieuwende initiatieven. In april 2015 gaven 160 initiatieven zich op. Vijftig stadsmakers mochten pitchen, waarna een jury bestaande uit Daan Roosegaarde, Willemijn Verloop (Social Enterprise NL) en Matthijs Bierman (Triodos Bank) tien finalisten uitkoos. Deze finalisten volgden het afgelopen half jaar een acceleratorprogramma ontworpen door Kennisland en Pakhuis de Zwijger.

De Challenge Stad van de Toekomst is een initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/hemelswater-winnaar-challenge-stad-toekomst/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/hemelswater-winnaar-challenge-stad-toekomst/