Lancering Challenge Stad van de Toekomst

Vandaag lanceert Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken tijdens de conferentie Agenda Stad de Challenge Stad van de Toekomst. De leidende vraag: “Hoe houden en maken we onze groeiende steden dynamisch, innovatief, leefbaar en aantrekkelijk?”


15 april 2015

De Challenge gaat stadsvernieuwers ondersteunen bij het versnellen van hun initiatief. Plasterk++Minister PlasterkLees hier het interview met Minister Plasterk in Trouw. wil ondernemers, bewoners en andere ‘stadmakers’ meer vrijheid geven om met hun vernieuwende initiatieven bij te dragen aan de leidende vraag: “Hoe houden en maken we onze groeiende steden dynamisch, innovatief, leefbaar en aantrekkelijk?”

De grootste uitdagingen van nu manifesteren zich in onze steden. Steden zijn bij uitstek de broedplaats voor nieuwe ideeën, inzichten en werkwijzen. In de Challenge Stad van de Toekomst worden stedelijke toekomstmakers uitgenodigd veelbelovende projecten in te dienen. Kennisland ontwerpt en verzorgt samen met Pakhuis de Zwijger de ‘Urban Accelerator’++Urban AcceleratorLees hier meer over de Urban Accelerator.. Dit is een op maat gemaakt programma voor 20 finalisten dat start in september 2015 en eindigt in maart 2016. De winnaars staan op het podium tijdens de ‘Innovatie-estafette’ op 14 april 2016.

De Challenge start op 15 april en inschrijven kan tot 8 juni 17.00 uur.

Wil je meedoen? Kijk dan op www.challengestad.nl

Initiatiefnemers van de Challenge Stad van de Toekomst zijn Agenda Stad en Innovatie-estafette, in samenwerking met Pakhuis de Zwijger, Kennisland en Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/lancering-challenge-stad-van-de-toekomst/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/lancering-challenge-stad-van-de-toekomst/