Dit leerden wij over samen vernieuwen in 2022

Jongeren weten zelf het beste wat ze nodig hebben om een positieve bijdrage aan de samenleving te kunnen leveren. Het is een van de belangrijke lessen die wij in de praktijk leerden het afgelopen jaar. We zagen hoe een positieve startvraag de betrokkenheid en motivatie van deelnemers aan een actieonderzoek enorm vergroot. Dat een serious game voor betere oplossingen zorgt dankzij de gelijkwaardigheid en veiligheid die spelers ervaren. En dat individuele verhalen soms veel meer zeggen dan een grafiek. Lees al onze 21 lessen over samen vernieuwen.

header_img
KL was here

Maker: Kennisland

Rechten:

Download
2 maart 2023

We willen graag dat anderen van onze lessen en inzichten profiteren, omdat we geloven dat kennis in al zijn verschijningsvormen de belangrijkste bron van maatschappelijke vooruitgang, welvaart en welzijn is. 

Laten we leren van elkaars fouten en successen, en voortbouwen op elkaars werk. Want een samenleving begint met samen. Een schat aan kennis, creativiteit en innovatief vermogen ligt voor het oprapen!   

Bekijk de 21 lessen die wij het afgelopen jaar in de praktijk geleerd hebben over de samenleving en vooral ook over samen vernieuwen. Handig en inspirerend voor iedereen die werkt aan maatschappelijke vooruitgang. 

 

Bekijk onze lessen!

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/publicaties/dit-leerden-wij-over-samen-vernieuwen/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/publicaties/dit-leerden-wij-over-samen-vernieuwen/