Belgische zorgpioniers hebben ‘goesting’ voor systeemverandering rond mantelzorg

Hoe kunnen we de samenleving zo inrichten dat mantelzorgers de juiste ondersteuning krijgen? Kennisland organiseert in samenwerking met de Sociale Innovatiefabriek de ‘Social Grow Sessions’, een ontwikkeltraject waarin sociaal ondernemers samen de mantelzorg innoveren. Deze week waren we in Vught voor een driedaagse bootcamp met elf Belgische zorgpioniers. De ambitie is alleen nog maar groter geworden.


header_img
Bootcamp in Vught

Een van de flip-overs in kloosterhotel ZIN.

Maker: Kennisland

Rechten:

Download
Een van de flip-overs in kloosterhotel ZIN.
10 september 2020

Het doel van de driedaagse was om de elf innovaties voor mantelzorg++InnovatiesBekijk hier de elf Belgische innovaties voor de mantelzorg. een stap verder te brengen in hun ontwikkeling en op die manier het systeem van mantelzorg te verfijnen. Na drie dagen workshops, en heel veel uitwisselen van kennis en ervaringen werd de ambitie groter. De zorgpioniers werken nu aan een gezamenlijk doel: een maatschappij waarin erkenning is voor mensen die zorg leveren aan hun naasten. Ze doen dit vanuit hun eigen organisaties, maar ook als netwerk, samen met de partners binnen het traject van de Social Grow Sessions++Social Grow SessionsDe Social Grow Sessions-editie 2020 ondersteunt innovatieve oplossingen voor de knelpunten in de mantelzorg. Het traject is een initiatief van Janssen, Johnson & Johnson Family of Companies in de Benelux en de Johnson & Johnson Coroporate Citizenship Trust in samenwerking met de Sociale InnovatieFabriek en Kennisland. Lees meer .

Zotte dingen en je goesting vasthouden

De driedaagse bootcamp vond plaats in Kloosterhotel ZIN in Vught. Kennislanders Iselien Nabben en Ferry Nagel verzorgden een deel van het programma. De bootcamp was gericht op hoe de deelnemers op hun eigen manier kunnen bijdragen aan een betere ondersteuning voor mantelzorgers. Halverwege de bootcamp werden de elf pioniers meer een groep en ontstond de ambitie om samen iets neer te zetten, in plaats van allemaal apart. Dat resulteerde in goede gesprekken over hoe ze elkaar als netwerk kunnen helpen, wie de juiste ingangenDe zorgpioniers werken aan een gezamenlijk doel: een maatschappij waarin erkenning is voor mensen die zorg leveren aan hun naasten. heeft, welke parallellen er bestaan en hoe ze ‘zotte dingen’ kunnen doen. En: hoe je je ‘goesting’ daarbij vasthoudt. 

Meld je aan voor het Nederlands traject

Eind oktober is er een driedaagse voor Nederlandse innovaties gericht op de mantelzorger. Dit is de start van het Nederlandse Social Grow Sessions-traject. Je kunt je hiervoor nog tot en met 2 oktober aanmelden! Je werkt samen met andere pioniers én de organiserende partners, waaronder Kennisland, aan de volgende stappen voor jouw innovatie. Volgend jaar wisselen de Belgische en Nederlandse trajecten hun ervaringen uit om van elkaar te leren. Meer weten? Kom op woensdag 16 september naar de stakeholdersbijeenkomst in Sassenheim (meld je eerst even aan via caroline@socialeinnovatiefabriek.be). 

 

aanmelden Nederlands traject

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/belgische-zorgpioniers-hebben-goesting-voor-systeemverandering-rond-mantelzorg/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/belgische-zorgpioniers-hebben-goesting-voor-systeemverandering-rond-mantelzorg/