Radicale Vernieuwers delen kennis en ervaring

Op 24 november kwamen oud-Radicale Vernieuwers, potentiële Radicale Vernieuwers en nieuwsgierigen bijeen voor een meet-up in Spring House. Drie alumni deelden hun ervaring als Radicale Vernieuwer en gingen in gesprek met het publiek.


header_img
Moyee Coffee

Anne van der Veen, Moyee Coffee

Maker: Kennisland

Rechten:

Original

Download
Anne van der Veen, Moyee Coffee
1 december 2015

‘Radicale Vernieuwers’ is een zoektocht++Radicale VernieuwersBekijk ook onze case ‘Radicale Vernieuwers pakken maatschappelijke problemen aan’. van Kennisland, Vrij Nederland en Vandejong Creative Agency om mensen met radicale, duurzame en sociale initiatieven in de spotlight te zetten. Zo krijgen zij de aandacht die ze verdienen en kunnen zij tegelijkertijd een bron van inspiratie zijn voor anderen. Op 24 november kwamen oud-Radicale Vernieuwers, potentiële Radicale Vernieuwers en nieuwsgierigen bijeen voor een meet-up in Spring House++Spring HouseLees meer over ons nieuwe clubhuis voor vernieuwers.. Drie alumni deelden hun ervaring als Radicale Vernieuwer en gingen in gesprek met het publiek.

De avond werd afgetrapt met een filmpje van Hasmik Matevosyan, die in 2014 werd uitgeroepen tot Radicale Vernieuwer van de Toekomst. Hasmik ontwikkelde een nieuw designsysteem voor het produceren van duurzame kleding, waarmee zij een revolutie in de modewereld wil ontketenen. Haar deelname aan Radicale Vernieuwers bracht haar een stapje dichterbij haar doelHasmik: “Radicale Vernieuwers heeft mij ontzettend veel gebracht. De publiciteit in Vrij Nederland zorgde ervoor dat ik bekend werd bij een groter publiek.”. Hasmik:

“Radicale Vernieuwers heeft mij ontzettend veel gebracht. De publiciteit in Vrij Nederland zorgde ervoor dat ik bekend werd bij een groter publiek. Zo openende Radicale Vernieuwers nieuwe deuren voor mij. De NOS maakte een item over mij en ik ben gaan samenwerken met Hotel Droog.”

Na een gesprek tussen Hasmik en het publiek via een live verbinding, nam Ieteke Schouten van deeldienst Peerby het woord. Zij vertelde hoe Peerby zich de afgelopen vijf jaar heeft ontwikkeld en over hun nieuwe dienst: Peerby Go++Peerby GoBij Peerby Go kun je spullen van en aan je buurtgenoten (ver)huren in plaats van (uit)lenen. Meer informatie . Ieteke gaf Radicale Vernieuwers in de dop de tip om de kernwaarden van hun concept helder te formuleren.Ieteke (Peerby) gaf Radicale Vernieuwers in de dop de tip om de kernwaarden van hun concept helder te formuleren. Die kernwaarden dienen als uitgangspunt. Peerby ging aan de hand van hun ambitie – delen zo dagelijks mogelijk maken – op zoek naar nieuwe verdienmodellen.

Ieneke Schouten, Peerby
Peerby

Ieneke Schouten, Peerby

Maker: Kennisland

Rechten:

Original

Download
Ieneke Schouten, Peerby

Tenslotte vertelde Anne van der Veen van Moyee Coffee over de uitdagingen waar zij tegenaan liepen:

“Het verhaal van Moyee Coffee was aanvankelijk vrij complex: onze koffie is niet ‘Fairtrade’ maar onderdeel van een ‘Fairchain’. Veel mensen vonden dat verwarrend. Dankzij Radicale Vernieuwers werden wij gedwongen om ons verhaal beter uit te kunnen leggen aan een breder publiek: wij maken simpelweg de beste koffie onder de beste omstandigheden.”

Hasmik durfde zichzelf in eerste instantie niet op te geven, maar is blij dat ze het toch gedaan heeft:

“Ik vond mijzelf niet ervaren genoeg, te jong en met te grote ambities. Uiteindelijk heb ik op de valreep toch het formulier ingevuld.”

Dit jaar hebben maar liefst 224 mensen zichzelf of een ander opgegeven als Radicale Vernieuwer.Dit jaar hebben maar liefst 224 mensen zichzelf of een ander opgegeven als Radicale Vernieuwer. De jury++De juryDit jaar bestaat de jury uit Neelie Kroes, Aart van Veller, Vanessa Evers, Henk Oosterling en Robert Verwaayen. Lees meer nomineert van alle aanmeldingen tien Radicale Vernieuwers. Op 5 januari 2016 maakt de jury de genomineerden bekend. Vanaf dat moment tot en met 8 februari kan iedereen stemmen op zijn favoriete Radicale Vernieuwer. Op 9 februari vieren we de radicale vernieuwing in Nederland tijdens de Nacht van de Radicale Vernieuwing. Eén Radicale Vernieuwer wint de juryprijs en één de publieksprijs.

Ga naar www.radicalevernieuwers.nl voor meer informatie en bekijk de foto’s van de bijeenkomst.

Hasmik Matevosyan via SkypeIeneke Schouten and Nora van der LindenQuestion from the audienceAudienceAudienceHasmik Matevosyan on screenAudiencePjotr de Jong
Radicale Vernieuwers Meet-up nov 2015

www.radicalevernieuwers.nl

Bekijk stream op Flickr

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/radicale-vernieuwers-delen-kennis-en-ervaring/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/radicale-vernieuwers-delen-kennis-en-ervaring/