BNR Nieuwsradio: Kimon Moerbeek over de toekomst van het onderwijs

Kimon Moerbeek werd op 10 mei 2017 geïnterviewd op BNR Nieuwsradio over de toekomst van het onderwijs. Hij vertelt over crowdsourcing, technologie en leraren als vernieuwers.


11 mei 2017

Kimon Moerbeek werd op 10 mei 2017 geïnterviewd op BNR Nieuwsradio over de toekomst van het onderwijs. Hij vertelt onder andere over ons project Onze Nieuwe School++Onze Nieuwe SchoolLees meer hierover in onze case ‘Start-ups in het onderwijs’., waarbij door middel van crowdsourcing veel innovatieve ideeën voor het onderwijs zijn opgehaald. Hij noemt daarbij als voorbeeld de school ‘Klein Amsterdam’ die de stad als leeromgeving wil gaan inzetten. 

Over iPad-scholen zegt hij:

“Technologische oplossingen gaan soms voorbij aan de menselijke factor. Innovatie zit eerder in leraren die op nieuwe manieren met elkaar onderwijs organiseren, soms met behulp met technologie, maar het is geen wondermiddel.”

Innovatie kan ook in wetgeving++Onderwijs en auteursrechtWe voeren campagne (in heel Europa) voor beter auteursrecht voor het onderwijs. Onder andere met een petitie op rightcopyright.eu. zitten, vertelt Kimon:

“Door ervoor te zorgen dat het auteursrecht vóór het onderwijs werkt in plaats van leraren onnodig te criminaliseren, kunnen leraren doen waar ze goed in zijn: zo goed mogelijk lesgeven. Want docenten zijn zelf de vernieuwers.”

Luister hier het hele interview terug:

 

 

 

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/bnr-nieuwsradio-kimon-moerbeek-de-toekomst-van-het-onderwijs/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/bnr-nieuwsradio-kimon-moerbeek-de-toekomst-van-het-onderwijs/