Innovatorsnetwerk meet kracht van onderwijsprofessional

Het Polman’s Huis in Utrecht was het tijdelijk clubhuis voor het tweede Bendecafé van het Innovatorsnetwerk, een netwerk voor en door vernieuwers in het onderwijs.  


  • Betrokken KL'ers
2 december 2010

Het Polman’s Huis in Utrecht was het tijdelijk clubhuis voor het tweede Bendecafé van het Innovatorsnetwerk, een netwerk voor en door vernieuwers in het onderwijs. 

Het verhaal van Jennie Mast over de snel groeiende thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland bracht nogal wat teweeg onder de cafégangers. Scepsis, maar ook nieuwsgierigheid: Zouden die compleet zelfsturende teams ook in onderwijsland kunnen werken? In de Solutions Salon werden ingezonden vraagstukken besproken, met dit keer als onderwerp ‘de kracht van de professional’. Dilemma’s over hoe je leraren uit hun comfortzone haalt en betrekt bij het vernieuwen van het onderwijs, of hoe je de meerwaarde van nieuwe onderwijsconcepten kunt aantonen en meten stonden garant voor boeiende discussies. In de Denktank werd gezamenlijk gezocht naar manieren om de voorgenomen prestatiebeloning in het onderwijs uit het regeerakkoord zodanig aan te pakken dat het geen ‘gedrocht’ wordt. OCW krijgt de uitkomsten van ons gepresenteerd.

Discussieer hierover mee op LinkedIn en meld je aan bij het Bendecafé onderwijsinnovatie! Meer over de bijeenkomst

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/innovatorsnetwerk-meet-kracht-van-onderwijsprofessional/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/innovatorsnetwerk-meet-kracht-van-onderwijsprofessional/