Meld je nu aan voor de European Social Innovation Competition 2016

De vierde editie van de competitie heeft als thema ‘Integrated Futures’ en nodigt mensen uit om met een creatieve aanpak voor het vluchtelingenvraagstuk in Europa te komen.


2 maart 2016

De European Social Innovation Competition++European Social Innovation CompetitionKennisland is mede-organisator van de European Social Innvovation Comepetition sinds 2012. Klik hier voor meer informatie over dit project. heeft dit jaar ‘Integrated Futures’ als thema. Daarmee zijn we op zoek naar initiatieven die de aankomst en integratie van vluchtelingen en migranten ondersteunen. De competitie werd vorige week gelanceerd in Pakhuis de Zwijger te Amsterdam.  

Het afgelopen jaar is er een gigantische toename geweest in het aantal vluchtelingen en migranten dat de EU bereikt. Deze instroom van mensen heeft veel vraagstukken blootgelegd. Innovatieve en creatieve aanpakken zijn nodig om deze vraagstukken het hoofd te bieden en vluchtelingen en migranten op sociaal, economisch en cultureel vlak kansen te bieden in de maatschappij. Met de competitie wordt beoogd om innovaties in producten, technologieën, diensten en modellen te realiseren, bijvoorbeeld op het gebied van:

  • Onderwijs en het ontwikkelen van vaardigheden;
  • Werkgelegenheid en ondernemerschap;
  • Toegang tot huisvesting en gezondheidszorg;
  • Veiligheid en mensenrechten;
  • Gemeenschapsvorming en culturele diversiteit.

Individuen, groepen en organisaties kunnen zich inschrijven voor de competitie. Deelnemers vanuit de hele Europese Unie kunnen zich aanmelden, evenals landen die deelnemen aan het Europese Horizon 2020-programma. Projecten die geheel of deels door vluchtelingen of migranten zijn opgezet worden in het bijzonder uitgenodigd om zich aan te melden.

Het consortium dat de European Social Innovation Competition organiseert, bestaande uit Nesta, Kennisland, Matter&Co, ImpactHub en Shipyard, zal de meest innovatieve ideeën helpen om duurzame impact te bereiken. Dertig van de meest belovende inzendingen worden gekwalificeerd als semi-finalist, en nemen deel aan de Sociale Innovatie Academie++De Sociale Innovatie AcademieKennisland ontwerpt en organiseert de Sociale Innovatie Academie. Door middel van coaching en verschillende workshops worden de semi-finalisten ondersteund. in Berlijn in juli 2016.

De drie beste projecten ontvangen een prijs van €50.000 tijdens de prijsuitreiking in Brussel in oktober 2016.

We zijn op zoek naar inspirerende ideeën, groot of klein, van mensen uit heel Europa. Je kunt je aanmelden tot vrijdag 8 april 2016, 12.00 uur CET.  

Namens de organisatie van de European Social Innovation Competition wensen we iedereen die zich aanmeldt veel succes. We kijken uit naar jullie ideeën!

Meld je hier aan

Volg de competitie op Twitter via @EUSocialInnov en deel het in je netwerk met de hashtag #diogochallange

Voor meer informatie kun je contact opnemen met info@socialinnovationprize.eu.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/meld-je-nu-aan-voor-de-european-social-innovation-competition-2016/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/meld-je-nu-aan-voor-de-european-social-innovation-competition-2016/