Sociaal ondernemers onder de loep voor OneWorld Magazine

Bij Kennisland werken we vaak met sociale ondernemingen en onlangs organiseerden we een Out of Office over de positie van sociale ondernemers. Om hier nog meer over te weten te komen, interviewde KL’er Tessa de Geus Voor OneWorld-magazine drie sociale ondernemingen over hun successen en worstelingen.


header_img
One World - Iedereen programmeur

KL's Tessa interviewt Cristian Bello van Bomberbot.

Maker: Kennisland

Rechten:

Download
KL's Tessa interviewt Cristian Bello van Bomberbot.
8 juni 2018

Bij Kennisland werken we vaak met sociale ondernemingen, zoals bij de programma’s Radicale Vernieuwers++Radicale vernieuwersVoor het programma Radicale Vernieuwers was Kennisland op zoek naar de meest inspirerende, vernieuwende, creatieve mensen of organisaties, die het anders doen omdat ze denken dat het beter kan. en Amsterdammers, Maak je Stad!++Amsterdammers, Maak je Stad!In het ontwikkeltraject Amsterdammers, Maak je Stad! werkten 36 maatschappelijke initiatieven aan kansengelijkheid op het vlak van de ‘Gezonde Stad’ en ‘Talentvolle Stad’.. Voor OneWorld Magazine interviewde KL’er Tessa de Geus drie sociale ondernemingen over hun successen en worstelingen. Daarvoor bezocht ze het koffiecafé van Heilige Boontjes, leerde ze over circulair denim bij BlueLoop Originals en het belang van het bijbrengen van digitale geletterdheid bij de programmeurs van Bomberbot.

Jeans uitpluizen

Voor het april-nummer van OneWorld Magazine schreef Tessa over ondernemer Ron van de Wiel die een circulair denim bedrijf opzette. Op de A1 terug van een afspraak viel hem en een collega van de groothandel waar hij werkte op dat ze allebei een flink gat in hun spijkerbroek hadden. Een discussie over wat er met afgedankte spijkerbroeken gebeurt plantte het zaadje voor BlueLoop Originals. Lees in het stuk Jeans uitpluizen hoe een spijkerbroek uit elkaar wordt gepluisd, om vervolgens een nieuw leven te krijgen als trui, tent of sjaal.

Boontjes doppen

In mei stond het koffiemerk en café Heilige Boontjes uit Rotterdam in de belangstelling. Oprichter Rodney van den Hengel is zelf schatplichtig aan een Melkertbaan die hij in de vroege jaren ‘00 kreeg, na een periode waarin hij kampte met verslaving. Toen hij later als sociale makelaar in Spangen merkte dat bedrijven de jongeren die hij begeleidde niet wilden aannemen, besloot hij zelf een beschutte werkomgeving te creëren. De sollicitatie bij Heilige Boontjes is simpel: heb je er zin in, ja of nee?De sollicitatie bij Heilige Boontjes is simpel: heb je er zin in, ja of nee? Lees hier over de ambities van dit Rotterdamse bedrijf in het artikel Boontjes doppen.

Iedereen programmeur

Lezen en schrijven begon als luxe, maar is tegenwoordig een voorwaarde om deel te nemen aan onze maatschappij. “Hetzelfde zal gebeuren voor digitale geletterdheid.”, aldus oprichter van Bomberbot, Cristian Bello. Voor het OneWorld-nummer dat nu op de mat ligt (juni 2018), interviewde Tessa Cristian over hoe Bomberbot probeert om digitale vaardigheden opgenomen te krijgen in het curriculum van Nederlandse basisscholen. Lees over hun plannen en dilemma’s in Iedereen programmeur.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/sociale-ondernemers-onder-de-loep-voor-oneworld-magazine/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/sociale-ondernemers-onder-de-loep-voor-oneworld-magazine/