De Balie leert #3 ‘De rol van schoolleiders’

In deze aflevering 3 van 'De Balie leert' gaat het over de rol van schoolleiders in het funderend onderwijs.


Tijd

20:00

Locatie
De Balie, Amsterdam

16 januari 2015

Er ligt een enorme focus op de docent in Nederland ten behoeve van de verbetering van onderwijskwaliteit. Dat is deels terecht.

De docent speelt een cruciale rol in de kwaliteit van onderwijs. De kern van het systeem is immers de relatie tussen de leerling en de docent.

De rol van een goede schoolleider blijft echter vaak onderbelicht. Goede schoolleiders zijn in staat om docententeams te laten excelleren. Deze avond bespreken Annette van Valkengoed, schoolleider Laterna Magica, Johannes Visser, docent Nederlands & onderwijsjournalist bij De Correspondent en Jurjen van den Bergh, senior onderwijsadviseur Kennisland het belang van de schoolleider voor de onderwijskwaliteit in Nederland.

Aanmelden

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/de-balie-leert-3-de-rol-van-schoolleiders/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/de-balie-leert-3-de-rol-van-schoolleiders/