Kennisland haalt ideeën en wensen over onderwijstijd op. Praat mee!

De overheid heeft regels vastgesteld voor de onderwijstijd van leerlingen. Binnen deze regels is er de nodige speelruimte om andere keuzes te maken in de hoeveelheid, verdeling en vorm van onderwijstijd. Welke keuzes wensen scholen zelf te maken? In opdracht van Voion trekt Kennisland met dialoogtafels door onderwijsland om denkrichtingen buiten de wettelijke kaders op te halen. We brengen wensen en ideeën van leerlingen, ouders, leraren, leidinggevenden en bestuurders uit het voortgezet onderwijs bijeen. We nodigen je uit om aan te schuiven en jouw ideeën hierover te delen.


header_img
Onderwijstijd

Rechten:

Download
13 oktober 2022

Voion++VoionVoion wordt bestuurd door de sociale partners in het voortgezet onderwijs (AOB, CNV, FVOV, FNV, VO-Raad). Voion ondersteunt en adviseert scholen en besturen in het voortgezet onderwijs over het optimaliseren van de onderwijsarbeidsmarkt en stimuleert veilig en vitaal werken. Aan de cao- en/of sectortafel adviseert en ondersteunt Voion op verzoek. stelt zichzelf het doel om het innovatief vermogen van het voortgezet onderwijs te versterken door wendbaar en flexibel te zijn. Zo kan het onderwijs de ontwikkelingen en veranderingen op de arbeidsmarkt opvangen. In 2023 organiseert Voion een Innovatielab rondom het thema onderwijstijd++OnderwijstijdLeerlingen hebben recht op voldoende uren onderwijs. Dit heet onderwijstijd. Scholen mogen niet minder lesgeven dan de verplichte onderwijstijd. Voion heeft een uitgebreid dossier aangelegd over onderwijstijd. waarin creatieve en innovatieve oplossingen voor de uitdagingen op de onderwijsarbeidsmarkt worden onderzocht en ontwikkeld. 

Ter voorbereiding van het Innovatielab voorziet Kennisland de betrokken sociale partners van creatieve input om het gesprek te voeren. Kennisland trekt daarom de komende weken door het land met dialoogtafels om samen denkrichtingen buiten de huidige wettelijke kaders te verkennen. 

Doe mee aan de dialoog over onderwijstijd

Ben je benieuwd naar ideeën van anderen en praat je graag mee over kansen voor de toekomst van het onderwijs? Mogen we een dialoogsessie op jouw school organiseren? Laat het ons weten. Reageer door te mailen naar info@voion.nl, dan nemen we contact met je op. Stuur deze oproep vooral door naar leerlingen, ouders, leraren, schoolleiders, bestuurders, teamleiders en MR-leden binnen je school!

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/kennisland-haalt-ideeen-en-wensen-over-onderwijstijd-op-praat-mee/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/kennisland-haalt-ideeen-en-wensen-over-onderwijstijd-op-praat-mee/