Laatste sessie Maak je Stad!–deelnemers nog één keer uitgedaagd

De deelnemers van Amsterdammers, Maak je Stad! werden tijdens de laatste bijeenkomst van het ontwikkeltraject nog een keer goed uitgedaagd. Ervaren stadmakers, experts en professionals werkten met hen aan actiepunten voor na het programma.


header_img
AMJS sessie #6

De initiatiefnemers van Young Nieuw West in gesprek met de initiatiefnemers van OOPOEH

Maker: Maak je Stad!

De initiatiefnemers van Young Nieuw West in gesprek met de initiatiefnemers van OOPOEH
16 februari 2018

Op donderdag 8 februari vond in De School alweer de laatste sessie van Amsterdammers, Maak je Stad!++Amsterdammers, Maak je Stad!Dit is een programma waarin wij samen met de gemeente Amsterdam, Pakhuis de Zwijger en Waag Society stadmakers ondersteunen die werken aan een gezonde en talentvolle stad. Lees hier meer. plaats. De afgelopen maanden++Afgelopen sessiesOp de website van Amsterdammers, Maak je Stad! kun je meer lezen over de afgelopen sessies. hebben de deelnemers hun beoogde impact aangescherpt, nieuwe partnerschappen gesmeed, aan hun projectorganisatie gesleuteld, financieringsvormen verkend en hun communicatieskills versterkt. De laatste bijeenkomst van het ontwikkeltraject stond in het teken van uitdagen: kritische uitdagers legden de deelnemers nog een laatste keer het vuur aan de schenen. Hoe gaan de initiatiefnemers na hun Maak je Stad!-ervaring verder?

Iedere deelnemer ging tijdens de laatste sessie één-op-één met een uitdager in gesprek over actiepunten voor na het programma. De uitdagers waren uitgenodigd om nog eens kritisch en constructief mee te denken met de initiatiefnemers. Zo waren onder andere Femke Haccoû van het Chief Technology Office van de gemeente Amsterdam, Gert-Jan Fernhout van RebelGroup, Jasmijn Besorak van Avance Impact en Karim Maarek van THNK aanwezig als uitdagers. Ook waren adviescommissieleden++AdviescommissieDe adviescommissie van Maak je Stad! bestond uit zes doorgewinterde stadmakers en had de lastige taak om uit 475 inschrijvingen een selectie van initiatieven te maken voor deelname aan het ontwikkeltraject. Jesse Jorg van WeTheCity en Angelo Bromet van NoLimit erbijIedere deelnemer ging tijdens de laatste sessie één-op-één met een uitdager in gesprek over actiepunten voor na het programma.. Net als de directeuren van de uitvoerende partners van Maak je Stad!, Marleen Stikker van Waag Society, Egbert Fransen van Pakhuis de Zwijger en onze eigen Nora van der Linden. Marleen Stikker daagde ZB45 Makerspace++ZB45 MakerspaceZB45 Makerspace is een werkplaats in Amsterdam-Oost. Kinderen en volwassenen leren er door middel van workshops en cursussen om producten te maken met digitale machines, zoals lasersnijders, 3d-printers en staal- en houtbewerkingsmachines. Maak kennis met nog meer Maak je Stad!-deelnemers. bijvoorbeeld uit om samen met andere makerspaces na te denken over hun rol in de stad en een gezamenlijke visie te positioneren. En Jasmijn Besorak dacht graag nog eens mee met jongerenplatform Young Nieuw West over hoe ze hun impact inzichtelijk kunnen maken.

Naast de één-op-één-gesprekken met de uitdagers daagden de initiatiefnemers elkaar ook uit. Bijvoorbeeld op het gebied van impact meten, financiën en communicatie. Want er valt niet alleen veel te leren van experts, maar ook van elkaar. Zo gingen de initiatiefnemers van Noordjes Schrijflab en Designathon Works bijvoorbeeld met elkaar in gesprek over impact meten bij kinderen, en besloot Creatief Ontwerpen 2.0 om cursussen te gaan volgen bij ZB45 Makerspace. Boksschool Bijlmerbajes en YALP gaan bekijken of YALP’s digitale sporttoestellen ook een rol kunnen hebben in de boksschool. Net als in de afgelopen maanden ontstonden er tijdens de laatste sessie weer veel nieuwe connecties tussen de deelnemersEr valt niet alleen veel te leren van experts, maar ook van elkaar..

Afsluiting Maak je Stad! – Het Grote Lijsttrekkersdebat

De deelnemers verlieten de laatste sessie met nieuwe doelen om na te jagen. Zo gaan de initiatiefnemers van BLOK nog sterker inzetten op social media en gaat het team van De Kracht van Eendracht keihard werken aan een crowdfundingcampagne. Met deze nieuwe doelstellingen zit het ontwikkeltraject van zes maanden erop. Om de afsluiting van het programma te vieren, vindt op vrijdag 16 maart om 20:00 uur Het Grote Lijsttrekkersdebat ‘De Slag om Amsterdam’ plaats in Pakhuis de Zwijger. Om de afsluiting van het programma te vieren, vindt op vrijdag 16 maart Het Grote Lijsttrekkersdebat ‘De Slag om Amsterdam’ plaats in Pakhuis de Zwijger. Er wordt dan een podium gegeven aan de deelnemers van Maak je Stad!, en we gaan samen met de Amsterdamse politiek in gesprek over hoe we maatschappelijke initiatieven in de stad verder kunnen stimuleren. Wil je hierbij zijn? Reserveer je plek op de eventpagina van Pakhuis de Zwijger.

Bekijk ook de nieuwe filmpjes van de deelnemers. Houd verder de website van Maak je Stad! in de gaten en check de foto’s van de laatste sessie:

Sessie #6: De UitdagersSessie #6: De UitdagersSessie #6: De UitdagersSessie #6: De UitdagersSessie #6: De UitdagersSessie #6: De UitdagersSessie #6: De UitdagersSessie #6: De Uitdagers
Sessie #6: De Uitdagers
Bekijk stream op Flickr

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/laatste-sessie-maak-stad-deelnemers-nog-keer-uitgedaagd/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/laatste-sessie-maak-stad-deelnemers-nog-keer-uitgedaagd/