Nieuw project: Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst

Hoe kunnen we techniek inzetten om het werk van zorgmedewerkers aantrekkelijker te maken en de kwaliteit van zorg te vergroten? In ‘Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst’ onderzoeken we dit door de begeleiding van de implementatie van nieuwe technologie in zorginstelling Prins Hendrik in Egmond aan Zee.


header_img
Prins Hendrik

KL gaat samen met cliënten, familieleden, zorgprofessionals, en bestuurders van Prins Hendrik aan de slag.

Maker: Kennisland

Rechten:

Download
KL gaat samen met cliënten, familieleden, zorgprofessionals, en bestuurders van Prins Hendrik aan de slag.
9 juli 2018

Technologie kan mensen en organisaties slimmer maken, de kwaliteit van dienstverlening vergroten en het welzijn van – juist ook kwetsbare – mensen verbeteren. In het project ‘Challenge Verpleeghuizen van de Toekomst’++Challenge Verpleeghuizen van de ToekomstLees hier meer over de Challenge. werken negen zorginstellingen samen met negen instellingen waar de techniek zich al bewezen heeft. KL begeleidt een van de combinaties van de instellingen bij de implementatie en verdere uitbreiding van de technologie.

In dit project onderzoeken we hoe de inzet van techniek kan bijdragen aan een betere nachtrust voor bewoners van zorginstelling Prins Hendrik, meer werkplezier van de zorgverleners en een hogere kwaliteit van zorg. Prins Hendrik heeft ervoor gekozen om een video-observatiesysteem++Video-observatiesysteemSoms zijn personen met dementie ’s nachts onrustig en overdag slaperig. Een nachtelijk bezoek naar aanleiding van een bewegingsmelding kan de nachtrust extra verstoren. De vaak gebruikte bewegingssensoren geven wel aan als iemand uit bed stapt, maar verdere informatie om te kunnen beoordelen of een (nachtelijk) bezoek nodig is, ontbreekt. te implementeren. Zorginstelling Evean werkt al langer met dit systeem en de verwachting is dat Prins Hendrik veel van hen kan leren.Alle deelnemende zorginstellingen leren met en van elkaar tijdens een aantal bijeenkomsten waar zij kennis en ervaring uitwisselen. KL begeleidt de implementatie++AanpakBen je benieuwd naar onze aanpak voor dit project? Lees er hier meer over. en het verder uitbreiden van de techniek. Dit doen we samen met cliënten, familieleden, zorgprofessionals en bestuurders van Prins Hendrik.

De nadruk in dit project ligt op leren en reflecteren. Dit beperkt zich niet alleen binnen de eigen zorginstelling. Alle deelnemende zorginstellingen leren met en van elkaar tijdens een aantal bijeenkomsten waar zij kennis en ervaringen uitwisselen.

Heb je interesse in onze aanpak of wil je zelf een technische toepassing implementeren in je zorginstelling om de dienstverlening te verbeteren? Neem dan contact met ons op. We delen graag de kennis die we in deze challenge opdoen.

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/nieuw-project-challenge-verpleeghuizen-van-de-toekomst/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/nieuw-project-challenge-verpleeghuizen-van-de-toekomst/