Welkom in de RvT: Tofik Dibi

Sinds 28 juni 2018 is Tofik Dibi lid van de Raad van Toezicht van Kennisland.


header_img
Tijdens de uitreiking van de Onderwijs PioniersPrijs

Tofik Dibi reikte in 2009 de eerste Onderwijs PioniersPrijs uit.

Maker: Kennisland

Rechten:

Original

Download
Tofik Dibi reikte in 2009 de eerste Onderwijs PioniersPrijs uit.
2 juli 2018

Op 28 juni 2018 nam Tofik Dibi plaats in de Raad van Toezicht van Kennisland. Na zes jaar voor GroenLinks in de Tweede Kamer te hebben gewerkt, is hij nu een activistische schrijver.

Tofik begon zijn politieke carrière op jonge leeftijd. In 2006 – hij was toen 26 jaar – ging hij namens GroenLinks de Tweede Kamer in. In die tijd richtte Tofik zich met nTofik houdt zich op verschillende manieren bezig met maatschappelijke vraagstukken zoals onderwijs en integratie.
ame op het vergroten van de kansen van jongeren in grote steden. Zo bracht hij onder andere het discriminerende deurbeleid van uitgaansgelegenheden onder de aandacht. Ook was hij lid van de commissie Dijsselbloem waarbij hij onderzoek deed naar onderwijsvernieuwing.

Na een gooi naar het partijleiderschap volgde hij de opleiding tot docent maatschappijleer, maar stopte hiermee in 2014. Na het schrijven van het succesvolle boek ‘Djinn’++DjinnLees in dit interview van Trouw meer achtergrondinformatie over het schrijven van het boek. over homoseksualiteit in een islamitische gemeenschap heeft hij met theaterstuk ‘Melk & Dadels’ ook zijn carrière in de culturele sector bestendigd. Daarnaast houdt hij zich op verschillende manieren bezig met maatschappelijke vraagstukken zoals onderwijs en integratie.

Bij Kennisland leerden we Tofik kennen in de tijd dat hij lid was van de commissie Dijsselbloem. Hij was een van de eerste ambassadeurs van Onderwijs PioniersHij was een van de eerste ambassadeurs van Onderwijs Pioniers.++Onderwijs PioniersIn het project Onderwijs Pioniers verbeteren leraren hun werkomgeving en vernieuwen het onderwijs. Lees hier meer.. Sindsdien is hij regelmatig verschenen bij events die we organiseerden, zowel in de rol van spreker als bezoeker. Tofik vertegenwoordigt op zijn eigen manier een nieuwe generatie die urgente maatschappelijke kwesties aan de kaak stelt.

We zijn erg trots dat hij in onze Raad van Toezicht plaats wil nemen.

Meer informatie over de Raad van Toezicht

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/welkom-in-de-rvt-tofik-dibi/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/welkom-in-de-rvt-tofik-dibi/