Jury kiest 15 plannen voor volgende ronde Onze Nieuwe School

Uit 50 pitches en achterliggende plannen koos de jury, geleid door schrijfster en journaliste Aleid Truijens, de in hun ogen beste initiatieven. 15 initiatieven gaan door naar de Incubator, waarin zij komende 5 maanden hun plan met behulp van coaches en begeleiding verder uitwerken.


header_img
Onze Nieuwe School Presentatiedag

Deelnemers presenteren hun plan aan de jury.

Maker: Kennisland

Rechten:

Original

Download
Deelnemers presenteren hun plan aan de jury.
1 september 2015

In de zoektocht naar nieuwe onderwijsplekken in Amsterdam++Onze Nieuwe SchoolLees meer over Onze Nieuwe School op de projectpagina. zijn nog 15 plannen over. Uit 50 pitches en achterliggende plannen koos de jury, geleid door schrijfster en journaliste Aleid Truijens, de in hun ogen beste initiatieven. 15 initiatieven gaan door naar de Incubator, waarin zij komende 5 maanden hun plan met behulp van coaches en begeleiding verder uitwerken. Kennisland ontwerpt en organiseert deze Challenge en Incubator, in opdracht van de gemeente Amsterdam.

Tot 15 augustus 2015 had iedere Amsterdammer de mogelijkheid een plan in te dienen voor een nieuw onderwijsinitiatief++Bekijk alle inzendingenOp onzenieuweschool.nl zie je alle 124 plannen. dat de verwachte leerlingengroei in Amsterdam (deels) kan opvangen. In totaal zijn 124 plannen ingediend, waarvan publiek en jury er 50 nomineerden voor de presentatiedag++Bekijk de foto’s!Foto’s van de presentatiedag in Pakhuis de Zwijger vind je hier.. Deze initiatiefnemers presenteerden gisteren in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam hun plannen aan de jury. De jury koos de plannen op basis van onder andere inhoudelijke kwaliteit, originaliteit, toegevoegde waarde op het bestaande aanbod en vernieuwend vermogenDe jury koos de plannen op basis van onder andere inhoudelijke kwaliteit, originaliteit, toegevoegde waarde op het bestaande aanbod en vernieuwend vermogen..

De jury had de gewichtige taak om 15 plannen te selecteren.
De jury

De jury had de gewichtige taak om 15 plannen te selecteren.

Maker: Kennisland

Rechten:

Original

Download
De jury had de gewichtige taak om 15 plannen te selecteren.

De jury bestond naast Aleid Truijens uit onderwijsvernieuwer Tijl Koenderink, leraar en onderwijscorrespondent Johannes Visser, leerling Meryem Basoglu, hoogleraar onderwijskunde Monique Volman en leraar Michael Idema. Zij zijn zeer enthousiast over het niveau van de onderwijsinitiatieven. De plannen zijn een diverse verzameling van initiatieven in hetJuryvoorzitter Aleid Truijens: “Deze initiatiefnemers hebben laten zien dat als je echt de ruimte geeft, er heel veel creatieve ideeën loskomen. Dat zouden meer steden moeten doen!” basis- en voortgezet onderwijs.

Juryvoorzitter Truijens:

“Normaal gesproken zijn er eigenlijk maar een paar smaken als je het aan de bestaande bureaus overlaat. Deze initiatiefnemers hebben laten zien dat als je echt de ruimte geeft, er heel veel creatieve ideeën loskomen. De 15 plannen die nu doorgaan zijn daar een goed voorbeeld van. Het is prachtig dat ze die ruimte krijgen in Amsterdam. Dat zouden meer steden moeten doen!”

Juryvoorzitter Aleid Truijens
Juryvoorzitter Aleid Truijens

Maker: Kennisland

Rechten:

Original

Download
Juryvoorzitter Aleid Truijens

De 15 initiatieven gaan door naar de volgende fase: de Incubator (broedkamer). Hierin ontwikkelen de initiatiefnemers hun plannen met behulp van coaches tot volwaardige scholen. Uiteindelijk worden maximaal 4 schoolmakers toegelaten tot de zogenoemde Kraamkamer, waarin zij door de gemeente Amsterdam worden ondersteund om de scholen daadwerkelijk te starten.Uiteindelijk worden maximaal 4 schoolmakers toegelaten tot de zogenoemde Kraamkamer, waarin zij door de gemeente Amsterdam worden ondersteund om de scholen daadwerkelijk te starten. Deze potentiële scholen worden door een deskundige beoordelingscommissie geselecteerd.

Bekijk het item over Onze Nieuwe School op RTL Nieuws:

De winnende plannen (in willekeurige volgorde)

Beschrijvingen van de plannen en het jurycommentaar vind je in het Juryrapport Onze Nieuwe School (PDF).

#86 Klein Amsterdam 

#117 De Latijnse School 

#15 Laterna Magica 

#56 Via Marzano 

#84 De Akademia 

#92 Het Forum

#52 Onze Amsterdamse School 

#69 De Alan Turing School 

#39 Het Kairos College 

#2 Agora Amsterdam 

#31 De Trampoline 

#62 Een VMBO voor jongens 

#41 Het atelier is het hart van de school 

#108 Een onderwijsgemeenschap van en voor 0-18 jaar 

#78 School for Excellence Amsterdam 

Jongste jurylid Meryem (12) wordt geïnterviewd door RTL Nieuws.
Interview RTL Nieuws

Jongste jurylid Meryem (12) wordt geïnterviewd door RTL Nieuws.

Maker: Kennisland

Rechten:

Original

Download
Jongste jurylid Meryem (12) wordt geïnterviewd door RTL Nieuws.

 

Onze Nieuwe School Presentatiedag-1Onze Nieuwe School Presentatiedag-2Onze Nieuwe School Presentatiedag-3Onze Nieuwe School Presentatiedag-4Onze Nieuwe School Presentatiedag-5Onze Nieuwe School Presentatiedag-6Onze Nieuwe School Presentatiedag-7Meryem en juryvoorzitter Aleid Truijens
Onze Nieuwe School Presentatiedag

Uit 50 pitches en achterliggende plannen koos de jury, geleid door schrijfster en journaliste Aleid Truijens, de in hun ogen beste initiatieven. 15 initiatieven gaan door naar de Incubator, waarin zij komende 5 maanden hun plan met behulp van coaches en begeleiding verder uitwerken. Maatschappelijke denktank Kennisland ontwerpt en organiseert deze Challenge en Incubator, in opdracht van de gemeente Amsterdam.

Bekijk stream op Flickr

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/nieuws/jury-kiest-15-plannen-voor-volgende-ronde-onze-nieuwe-school/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/nieuws/jury-kiest-15-plannen-voor-volgende-ronde-onze-nieuwe-school/