The European Social Innovation Competition Idea Generation Kit

Tot donderdag 4 april kun je je aanmelden voor de European Social Innovation Competition, met dit jaar als thema ‘Challening Plastic Waste’. Wil je je idee nog aanscherpen, of weet je niet welk van je ideeën te kiezen? Gebruik dan de Idea Generation Kit!

Download
Publicatie
header_img
EUSIC Idea Generation Kit

De EUSIC Idea Generation Kit helpt je bij het aanscherpen van je idee.

Maker: European Social Innovation Competition

Rechten:

Download
De EUSIC Idea Generation Kit helpt je bij het aanscherpen van je idee.
2 april 2019

Je kunt je nog maar een paar dagen opgeven voor de European Social Innovation Competition 2019! Tot donderdag 4 april om 12.00 uur heb je de tijd om je idee in de strijd tegen plastic afval in te zenden. Weet je nog niet zeker welk idee je wilt insturen, wil je je idee nog aanscherpen, of weet je niet welk van je ideeën te kiezen? Help jezelf dan op weg met onze Idea Generation Kit!

Dit jaar zoeken we met de European Social Innovation Competition++European Social Innovation CompetitionDe European Social Innovation Competition (EUSIC) is een initiatief van DG Growth van de Europese Commissie en wordt uitgevoerd door Kennisland, Nesta, Ashoka Spain, ENoLL en Scholz & Friends naar de meest innovatieve ideeën die zich richten op het verminderen van plastic afval en het verbeteren van hergebruik en recycling van plastic op een systemisch niveau. De dertig meest veelbelovende ideeën krijgen professionele ondersteuning en mogen deelnemen aan de Social Innovation Academy in juli 2019. De drie beste ideeën ontvangen vervolgens een prijs van 50.000 euro voor het ontwikkelen van hun initiatief.

Wat voor ideeën zoeken we?

Met deMet de Idea Generation Kit helpen we je stapsgewijs om een idee te formuleren dat bijdraagt aan de strijd tegen plastic afval. Idea Generation Kit helpen we je stapsgewijs om een idee te formuleren dat bijdraagt aan de strijd tegen plastic afval. Dat idee kan bijvoorbeeld gaan over:

  • De vermindering van consumptie van single use plastic producten;
  • hergebruik, recycling en upcyling van al bestaand plastic afval;
  • manieren om om te gaan met opgehoopt plastic afval op stortplaatsen en elders in het milieu;
  • verandering van gedrag onder consumenten, in retail en in andere bedrijfssectoren om plastic afval te verminderen of recycling en hergebruik te verbeteren;
  • nieuwe businessmodellen en het optimaliseren van de aanvoerketen om plastic afval te verminderen of recycling en hergebruik te verbeteren;
  • het introduceren van nieuwe materialen die passen bij een circulaire economie en die een duurzame alternatief bieden voor fossiele grondstoffen.

De Idea Generation Kit helpt je in stappen om kansen en uitdagingen te formuleren, de vraag te reframen, ideeën te genereren en uiteindelijk één idee uit te kiezen om in te zenden.De Idea Generation Kit helpt je om kansen en uitdagingen te formuleren, de vraag te reframen, ideeën te genereren en uiteindelijk één idee uit te kiezen om in te zenden. Door middel van handige werkbladen en andere tools kun je zelf uitkiezen wat je nodig hebt, en gemakkelijk naar een scherp geformuleerd idee toewerken.

Zend je idee in

Download de Idea Generation Kit hier (in het Engels), en vergeet niet voor donderdag 4 april 12.00 uur je idee in te zenden via de website van de European Social Innovation Competition 2019!

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/publicaties/the-european-social-innovation-competition-idea-generation-kit/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/publicaties/the-european-social-innovation-competition-idea-generation-kit/