Netwerkbijeenkomst: ‘Samen zijn we er voor mensen met dementie’

Kom op 9 februari van 15.30 tot 18.00 uur naar deze netwerkbijeenkomst in Hilversum om met elkaar in gesprek te gaan over hoe je als gemeenschap meer kunt doen voor een zinvolle daginvulling van mensen met dementie. Centraal staan de persoonlijke verhalen van zeven mensen met dementie die we bij dit actieonderzoek betrokken. We horen graag jouw perspectief. Want dit is een vraagstuk dat ons allen aangaat.


Tijd

15:30-18:00


header_img
Dementie

Maker: Hey Rabbit / KL

Rechten:

09 februari 2023

“Hoe kunnen we meer uit de gemeenschap halen voor de invulling van individuele wensen en behoeften van iemand met dementie?” 

Rond bovenstaande vraag verrichtte Kennisland een actieonderzoek in opdracht van de gemeenten Hilversum en Wijdemeren en in samenwerking met Netwerk Dementie Gooi en Vechtstreek en King Arthur Groep. Zeven mensen met dementie en hun mantelzorgers (inwoners van Hilversum en Wijdemeren) stonden hierin centraal. Een diverse groep van zorgprofessionals, ervaringsdeskundigen en vrijwilligers (netwerkbegeleiders) heeft zich verdiept in de persoonlijke verhalen van de deelnemers en hele concrete lessen en aanbevelingen opgehaald. Lessen die van belang zijn voor de lokale gemeenschap, maar ook voor de twee gemeenten en de professionele zorg.

Laat je inspireren en denk mee!

Op 9 februari van 15.30 tot 18.00 uur organiseren we een netwerkbijeenkomst in het Raadhuis in Hilversum. We presenteren de geleerde lessen uit het actieonderzoek en gaan hierover graag met jou in gesprek! Ben jij een zorgprofessional, vrijwilliger, mantelzorger, beleidsmaker of lokale ondernemer? Dan nodigen we je van harte uit om op deze bijeenkomst inspiratie op te doen én met ons mee te denkenBen jij een zorgprofessional, vrijwilliger, mantelzorger, beleidsmaker of lokale ondernemer? Dan nodigen we je van harte uit om op deze bijeenkomst inspiratie op te doen én met ons mee te denken! over hoe we als gemeenschap beter kunnen aansluiten op de behoeften en wensen van mensen met dementie. We horen graag jouw perspectief. Want dit is een vraagstuk dat ons allen aangaat en waar samenwerking cruciaal voor is.

Wat kan je verwachten?

Tijdens de netwerkbijeenkomst zie je een expositie van de verhalen van de mensen met dementie die hebben deelgenomen aan dit actieonderzoek. Wie zijn zij? Wat betekent een zinvolle daginvulling voor hen? En wat is daarvoor nodig? Na de expositie presenteren we de belangrijkste lessen en aanbevelingen uit het actieonderzoek om vervolgens in groepen uit elkaar te gaan om de lessen en aanbevelingen te duiden. Hoe brengen we deze in de praktijk? Hoe kunnen we elkaar helpen en versterken? We sluiten af met een netwerkborrel.

Meld je aan

Is je interesse gewekt? Meld je dan hier aan. Later ontvang je dan meer informatie over het volledige programma. Hopelijk zien we je 9 februari! 

Hieronder zie je alvast de publicatie met de verhalen en lessen van betrokkenen.

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/netwerkbijeenkomst-samen-zijn-we-er-voor-mensen-met-dementie/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/netwerkbijeenkomst-samen-zijn-we-er-voor-mensen-met-dementie/