Speel mee met de serious game ‘Samen de ouderenzorg van morgen kiezen’

Kennisland organiseert voor de Slimme Zorg Estafette een serious game en jij kan meedoen! Speel op woensdag 15 februari van 15.00 tot 17.00 uur met ons de serious game ‘Samen de ouderenzorg van morgen kiezen’. Samen met je medespelers doorloop je een levensverhaal waarbij je voor verschillende zorgkeuzes komt te staan. Kom erachter waar jouw voorkeuren liggen en ga op een speelse manier het gesprek aan over de toekomst van de ouderenzorg.


Tijd

15.00-17.00 uur

Locatie
Marineterrein, Amsterdam

header_img
Speldoos

De serious game kan online en offline gespeeld worden.

Maker: KL

Rechten:

Download
15 februari 2023

Denk je weleens na over hoe jij ouder wil worden?

Meer betalen of pyjamadagen? Langer zelfstandig thuis door middel van technologische snufjes of samenwonen met studenten die je ondersteunen?

De toekomst van de ouderenzorg ligt niet vast, maar wordt wel anders dan nu. Hoe blijft de zorg op peil terwijl er steeds minder zorgverleners zijn en steeds meer chronisch zieken en ouderen die zorg nodig hebben? We moeten keuzes maken zodat we later allemaal op een fijne manier kunnen leven. Maar welke? In het kader van de Slimme Zorg Estafette 2023++Slimme Zorg EstafetteTijdens de Slimme Zorg Estafette van 6 februari t/m 3 maart 2023, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn & Sport (VWS), staat innovatie in zorg, welzijn en preventie centraal. Elke week is er een regio aan zet, waarna het stokje wordt doorgegeven aan de volgende regio. Iedereen is welkom om de activiteiten tijdens de SZE bij te wonen en om zelf een activiteit te organiseren. Lees meer spelen we op 15 februari van 15.00 tot 17.00 uur een serious game. Spelenderwijs maken we gezamenlijk keuzes en leren zo van elkaar hoe we oud willen worden en welke zorg daarbij past.

Het spel is voor iedereen toegankelijk, er is geen specifieke kennis nodig. Dus ben je zorgprofessional, cliënt, naaste, mantelzorger of buurtbewoner, jong of oud, doe mee! We hebben dit spel op verschillende locaties gespeeld en willen er graag meer mensen kennis mee laten maken. Bijvoorbeeld zorg- en welzijnsinstellingen en gemeenten kunnen het spel inzetten om inzicht te krijgen in wensen en behoeften van hun cliënten en inwoners en hen betrekken in plannen voor de toekomstInteressant voor zorgprofessionals, cliënten, naasten, mantelzorgers en buurtbewoners, jong of oud!

Lees hier over de resultaten die we tot nu ophaalden en ervaringen van anderen met het spel.

“Ik heb zo’n open gesprek eigenlijk nooit met mijn eigen vader gevoerd, jammer. Want het is ontzettend prettig en goed om hierover te praten.”
– deelnemer serious game

Meld je aan!

Is je interesse gewekt? Meld je dan hier aan (eerst even registreren).

We spelen de serious game op het Marineterrein in Amsterdam, dat is op loopafstand van het centraal station. De exacte locatie ontvang je van tevoren in je mail. Voor vragen kan je mailen naar Ferry via fn@kl.nl.

 

Deze tekst heeft een Creative Commons Naamsvermelding-licentie (CC BY) en is gekopieerd van de Kennisland-website. Ga voor de volledige versie met afbeeldingen, streamers en noten naar https://www.kl.nl/events/speel-mee-met-de-serious-game-samen-de-ouderenzorg-van-morgen-kiezen/

This text has a Creative Commons Attribution License (CC BY) and has been copied from the Kennisland website. For a full version with images, streamers and notes go to https://www.kl.nl/events/speel-mee-met-de-serious-game-samen-de-ouderenzorg-van-morgen-kiezen/